szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legalább 15 halottja és 50 sebesültje van a csütörtök hajnali bagdadi robbantásoknak - közölte az iraki belügyminisztérium.

Az iraki főváros központjában, a Karrada kereskedelmi negyedben rövid időn belül három, robbanószerkezetet rejtő gépkocsi repült a levegőbe, alig néhány órával a szerda esti, 18 halálos áldozatot követelő merénylet-sorozat után.

Az ezúttal is összehangoltnak tűnő merényletek körülményeiről ellentmondóak a jelentések. A belügyminisztériumi közlemény három rendőr halálát jelentette be egy járőr elleni támadásban, míg a védelmi minisztérium szerint hat rendőr vesztette életét és hat további sebesült meg a negyed egyik forgalmas síita mecseténél elkövetett robbantásban. A harmadik célpont egy fürdő volt.

Közben két aknalövedék is becsapódott a kerületbe, az egyik egy gyümölcsléárus standját, míg a másik egy kórház épületét érte. Egyelőre nem derült ki, hogy e támadásoknak voltak-e áldozatai.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Irak: megvan az amerikai kivonulás időpontja?

Az amerikai erők valószínűleg 2006 márciusa előtt, a decemberre tervezett iraki parlamenti választások, illetve az új kormány megalakulása után kezdenek el kivonulni Irakból - közölte egy amerikai tábornok.

MTI Világ

Zarkávi vette célba a rendőrújoncokat

Abu Muszab az-Zarkávi jordániai terrorista csoportja vállalta az iraki rendőrújoncok ellen hétfőn Erbílben elkövetett merényletet. Az erről szóló bejelentést szerdán tette közzé interneten az al-Kaida mezopotámiai szervezete.

MTI Világ

Megállapodtak a szunniták részvételéről az alkotmányozásban

Megszületett a megállapodás a szunniták részvételéről az alkotmányt megszövegező parlamenti bizottságban, s ezzel elhárult az akadály a még idén tervezett két országos szavazás, az alkotmányt jóváhagyó referendum és a parlamenti választások elől.

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Három kecskeméti óvodában teljes, négyben csoportos karantént rendeltek el

Jó hír a magyar gazdaságnak: a vártnál kisebb pofont kapott a német gazdaság

Jó hír a magyar gazdaságnak: a vártnál kisebb pofont kapott a német gazdaság

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban