szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Benito Mussolini egyik unokája a fasiszta diktátor hamvainak exhumálását kérte kivégzése után 60 évvel, hogy jogi szempontból meg tudják állapítani a halál okát.

A 69 éves Guido Mussolini, Vittoriónak, a Duce egyik gyermekének fia nyújtott be keresetet a comói ügyészségnek azzal a kéréssel, állapítsák meg jogi úton, mi volt a talál pontos oka.

Luciano Randazzo, Mussolini ügyvédje szerint ehhez orvosszakértői vizsgálatra és a hamvak exhumálására lesz szükség. Benito Mussolinit a család temetkezési helyén, a Rimini melletti Predappióban temették el.

Alessandra Mussolini, a diktátor másik unokája, az olasz szélsőjobb egyik vezetője ellenzi a kezdeményezést. A Ducét és élettársát, Clara Petaccit 1945. április 26-án fogták el a partizánok a Comói-tó északi partján, és két nappal később agyonlőtték őket. Holttestüket - öt másik fasiszta vezetővel együtt - a lábuknál fogva akasztották fel Milánó főterén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Berlusconi lepaktálna Mussolini unokájával

Silvio Berlusconi olasz kormányfő megerősítette szerdán, hogy választási szövetségre törekszik az Alessandra Mussolini vezette szélsőjobboldali párttömörüléssel.

MTI Világ

Mussolini unokája indulhat a választásokon

Indulhat az áprilisi regionális választásokon Alessandra Mussolini, Olaszország egykori diktátorának, Benito Mussolininek az unokája egy olasz bírósági döntés alapján.

MTI Világ

Emlékhely lesz Mussolini római villája

A zsidóság II. világháború alatti olaszországi üldöztetését dokumentumáló emlékhellyé alakítják át Benito Mussolini, a néhai olasz fasiszta diktátor római rezidenciáját, s a projekt megvalósításában részt vesz Steven Spielberg amerikai sztárrendező, a Schindler listájának alkotója is.

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete

Orbán Gáspár példátlan katonai karrierje csak útkeresésének egyik fejezete

Felcsút lett a fociakadémiák fociakadémiája, titkolják, ezért mennyi pénz jár

Felcsút lett a fociakadémiák fociakadémiája, titkolják, ezért mennyi pénz jár