szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pekingi felolvasóestje után hasba szúrtak egy kínai bloggert, akit olvasói szatirikus stílusáról ismertek.

Az ismeretlen tettesek szombat este a kínai főváros keleti részében, a felolvasóestnek helyet adó könyvesbolt mellékhelyiségében támadtak az íróra - olvasható a blogger oldalán megjelent közleményben. Hszü Laj webnaplója egyike volt azoknak a blogoknak, amelyek a bullog.cn portálon voltak elérhetők. Az oldalt az online pornográfia, illetve az illetlen tartalmak ellen indított országos "nagytakarítási" kampányban nemrég a káros oldalak közé sorolták, és bezárták.

A kínai közbiztonsági minisztérium, valamint további hat hivatal - beleértve az államtanács információs irodáját és a sajtóügyi hatóságot (GAPP) - január 5-én indított hadjáratot a "vulgáris" tartalmak felszámolására. Népszerű blogját Hszü Laj később a bullog utódlapján, a külföldi székhelyű bullogetbulloger.com oldalon folytatta.

A szombat esti támadásban az író súlyos sérülést szenvedett, emiatt meg kellett műteni. Az állapota viszont már stabil, nincs életveszélyben. A két támadónak sikerült elmenekülnie a helyszínről, kilétük egyelőre ismeretlen - adta hírül hétfőn a Csungcsing Vanpao közép-kínai helyi lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A kínai bloggerek trükkökkel kerülik meg a cenzúrát

A kínai hatóságok a pekingi olimpiai játékok közeledtével egyre szigorúbban lépnek fel az ország drákói cenzúrája ellen vétő bloggerek ellen. Az internetes naplóírók azonban kellően találékonynak bizonyulnak, ha arról van szó, hogy meg kell kerülni a nagy kínai tűzfalat.

hvg.hu Tech

Az idei blogverseny 100 legjobb webnaplója

A 2008-as Goldenblog versenyen csaknem 5 ezer jelölésben több mint 1100 különböző blogot ajánlottak figyelmünkbe az olvasók, amiből mi végül 728 különböző internetes naplót indítottunk a megméretésben. Zárásul íme a Top 100!

hvg.hu Tech

Magyarul indított hirdetési blogot a Google

A Google elindította első magyar nyelvű blogját, amelyet a keresőcég hazai munkatársai jegyeznek. A blog elsődleges célja az online marketing, azon belül is a keresőmarketing alapos bemutatása, de emellett hasznos és érdekes tippekkel és trükkökkel ismerkedhet meg minden felhasználó és webhely-tulajdonos is.

hvg.hu Tech

„Szerb” siker a magyar blogversenyben - videó

Egy Szerbiával foglalkozó hírblog nyerte a hvg.hu hagyományos blogversenyének idei fődíját – derült ki a megméretés csütörtök esti, budapesti díjkiosztóján. A „profik” között már korábban eredményt hirdettek: abban a versenyben a Konzervatórium nevet viselő webnapló diadalmaskodott.

Bari Máriusz Tech

A Marsról írja blogját a Phoenix szonda

Nemcsak biztonságban szállt le a Phoenix a Mars felszínére, hanem folyamatosan nyomon is lehet követni űrbeli élményeit. A szondával kapcsolatos hírek a Twitter gyorsblog-rendszeren olvashatóak.

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, közel kétezer embert küldenek el

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, közel kétezer embert küldenek el

Agrármininsztérium: Szállítással összefüggésbe hozható baleset okozhatta a magyar cirkuszi elefántok halálát

Agrármininsztérium: Szállítással összefüggésbe hozható baleset okozhatta a magyar cirkuszi elefántok halálát

Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról

Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról