szerző:
MTI

Nem tartja a legfontosabb megoldandó kérdésnek az izraeli-palesztin konfliktust Avigdor Lieberman, a Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) nevű szélsőjobboldali párt vezetője.

"Az izraeli-palesztin konfliktus nem elsőrendű" - jelentette ki Lieberman csütörtökön Jeruzsálemben a legfőbb amerikai zsidó szervezetetek küldötteivel találkozva.
   
A február 10-i előre hozott parlamenti választásokon harmadik helyen végzett Jiszráél Béténu vezetője úgy vélte, tévedés ezt a konfliktust a megszálláshoz vagy telepek építéséhez kötni, mivel Izraelnek már 1967. júniusa (Gáza és Ciszjordánia izraeli megszállása) előtt is szembe kellett néznie a palesztin terrorizmussal.
   
"Ha az arabok palesztin államot akartak volna, 1948 (Izrael állam létrehozása) és 1967 között lett volna rá lehetőségük" - tette hozzá. Lieberman hangsúlyozta, hogy "Irán jelenti a legnagyobb veszélyt, mert folytatja nukleáris programját és segédjei, a Hamász és Hezbollah közbeiktatásával cselekszik".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Korrupcióval gyanúsítják az izraeli királycsinálót

Korrupció gyanújába keveredett Avigdor Lieberman, a szélsőjobboldali Jiszráél Béténu (Izrael az Otthonunk) párt vezetője, a rendőrség a következő hetekben kihallgatja a politikust - értesült az izraeli katonai rádió.

A Golgotával nem jött be Orbánék erőpolitikája

A Golgotával nem jött be Orbánék erőpolitikája

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Megkezdték a Dunába lőtt zsidók felkutatását

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Apró méregzsák: 300+ lóerővel támad az új BMW X2 M35i

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

Kézilabda-vb: az olimpiai és az Afrika-bajnok vár a magyarokra

Bohóc a kereszten

Bohóc a kereszten