szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hillary Clinton lendületes amerikai Közel-Kelet-politikát ígért Sarm es-Sejkben, a palesztinok megsegítését célzó adományozó értekezleten elmondott felszólalásában.

"Nem engedhetünk meg magunknak több kudarcot vagy késlekedést, nem sajnálkozhatunk amiatt, hogy mi lehetett volna, ha más döntések születtek volna valamikor" - jelentette ki az amerikai külügyminiszter az egyiptomi üdülőhelyen. Az új amerikai kormányzat célja az, hogy a palesztinok és az izraeliek békében éljenek egymás mellett a saját államukban - közölte Hillary Clinton.

Az Egyesült Államok elkötelezte magát az átfogó izraeli-arab béke mellett, és minden fronton erre fog törekedni. A gázai válságra adott választ nem lehet elkülöníteni a szélesebb körű megbékéltetési erőfeszítésektől - jelentette ki.

A gázai újjáépítésre és más palesztin célokra Washington 900 millió dollárt ajánl fel. Ebből 300 milliót adnak humanitárius segélyként a Gázai övezetnek, 600 milliót pedig a Palesztin Hatóságnak költségvetési és fejlesztési feladatokra. Gondoskodtak arról, hogy a pénzből ne jusson a Hamász radikális szervezetnek - mondta a miniszter.

Clinton, akinek ez az első közel-keleti látogatása külügyminiszterként, több kétoldalú találkozót tartott, és kezet rázott a szíriai külügyminiszterrel is, de csak pár udvarias szót váltott vele. Iránról azt mondta az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterének: kétli, hogy Teherán válaszolni fog az Obama-kormányzat kezdeményezéseire.

Nincsenek illúzióink - jelentette ki Clinton, és az arab diplomata aggodalmaira válaszolva megígérte, hogy kormánya minden lépésről konzultál Perzsa-öbölbeli szövetségeseivel az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Izrael ismét gázai övezeti alagutakat bombázott

Csempészalagutakat bombáztak szerdán izraeli harci repülőgépek a gázai-egyiptomi határon azután, hogy a palesztin területről két rakétát lőttek ki Izrael déli részére - közölte az izraeli hadsereg.

MTI Világ

Egységkormányt alakíthatnak a palesztinok

A különféle palesztin frakciók megállapodtak csütörtökön abban, hogy kísérletet tesznek az egységkormány létrehozására - közölték különböző palesztin források.

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szeretettel a Vajdaságból: Vučić szerb elnök, a vitamininfluenszer

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Szökésben a férfi, aki késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót Budapesten

Ha kíváncsi, hogyan hat a mentális állapotára a járványhelyzet, most kiderítheti

Ha kíváncsi, hogyan hat a mentális állapotára a járványhelyzet, most kiderítheti