szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz csendőrség összehangolt akció során őrizetbe vett húsz feltételezett maffiózót Olaszország több régiójában, akiket azzal gyanúsítanak, hogy meghamisítottak különböző versenytárgyalásokat Milánó térségében - közölték a rendvédelmi erők.

"Húsz embert vettünk őrizetbe, tizenegyet a mi régiónkban, kilenc másikat pedig az ország déli részében" - közölte egy nevének elhallgatását kérő Milánó-környéki csendőrtiszt, aki részt vett az akcióban. A gyanú szerint az őrizetbe vett emberek kapcsolatban álltak a calabriai maffiával, a N'Dranghetával.
   
A húsz emberből nyolcat maffia-bűncselekményekkel vádolnak, és legkevesebb 15 évi börtönbüntetés vár rájuk, míg a többieknek különböző más bűncselekmények, így illegális fegyvertartás miatt kell bíróság elé állniuk.
   
Manlio Minale milánói főügyész sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az akcióval a N'Drangheta harmadik nemzedékét sikerült felfedezniük Lombardiában. Az első generáció zsarolással és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott, a második titkos részvényesként férkőzött be vállalatokhoz, míg a harmadik generációt olyan vállalkozók képviselik, akik maffiamódszerekkel dolgoznak.
   
A N'Drangheta az egyik leghatalmasabb olaszországi maffiává vált, üzleti forgalmát az Eurispes olasz intézet 2007-ben 44 milliárd euróra becsülte, ami az olasz GDP 2,9 százalékának felelt meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Azt sem tudni, ki használja majd a 15 milliárdos sportcsarnokot Nagykanizsán

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály