szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli rendőrség pénzmosás, megvesztegetés, bizalommal való visszaélés és csalás gyanújával kihallgatta csütörtökön Avigdor Lieberman külügyminisztert - közölte a rendőrség egyik szóvivője.

Hét és fél órán át tartott a kihallgatás, amely része egy folyamatban lévő vizsgálatnak. A szóvivő szerint a már évek óta tartó vizsgálat Lieberman üzleti tevékenységével kapcsolatos. (A vele készült HVG-interjút itt olvashatja.) Kihallgatták a gyanúsított lányát és ügyvédjét is. Lieberman tagadja, hogy bármelyik említett bűncselekményt elkövette volna.

Egyes médiajelentések szerint azt is vizsgálja a rendőrség, hogy a politikus nagy összegeket kapott külföldről választási kampányának finanszírozására, de a rendőrségi szóvivő nem említett ilyesmit.

Lieberman, az ultranacionalista Jiszráél Béténu párt vezetője kedden vette át külügyminiszteri posztját. Világszerte aggodalmakat ébresztett sokak által rasszistának tartott kijelentéseivel. Arabellenes retorikája nyugtalanságot keltett a palesztinokban és a térség arab országainak vezetőiben.

A február 10-i előre hozott választásokat, amelyek nyomán létrejöhetett Benjámin Netanjahu kormánya, és bekerült a kormányba Lieberman is, éppen egy korrupciós botrány tette szükségessé: Ehud Olmert, a centrista Kadima párt volt vezetője kénytelen volt lemondani kormányfői posztjáról, miután korrupció gyanújának árnyéka vetült rá.     

Lieberman kihallgatása már korábban esedékes lett volna, már a választások előtt meg kellett volna történnie, de a nyomozók úgy döntöttek, hogy elhalasztják, nehogy abba a gyanúba kerüljenek, hogy befolyásolni akarják a választókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Lieberman a Hamász-rezsim megsemmisítéséről szólt

A Gázai övezetet uraló Hamász-kormányzatot meg kell semmisíteni, Izraelnek pedig ellenőriznie kell a palesztinok lakta övezet és Egyiptom határát - mondta Avigdor Lieberman, az izraeli külügyminiszteri tisztség várományosa egy hétfői interjúban.

MTI Világ

Az ex-demokrata Lieberman segítheti többséghez a republikánusokat

Republikánus kézbe kerülhet a washingtoni szenátus: az amerikai felsőház mérlegének egyfős nyelve, a Bush elnök iraki háborús politikáját támogató Joe Lieberman connecticuti független szenátor jelezte, hogy a Republikánus Párt frakciójához csatlakozhat, ha a demokrata pártiak túl agresszívan lépnek fel a Fehér Házzal szemben.

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Sacha Baron Cohen rasszistának nevezte Donald Trumpot

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

Pfizerre kapott Sinopharmot egy szerb férfi, és most nincs jól

A korábbinál négyszer nagyobb arányban találtak koronavírusos beteget a budapesti tesztelésen

A korábbinál négyszer nagyobb arányban találtak koronavírusos beteget a budapesti tesztelésen