szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Teheráni irodája bezárására utasította vasárnap az iráni belügyminisztérium az al-Arabíja arab tv-állomást.

A rendelkezés szerint a dubaji tv-adónak egy hétig kell zárva tartania teheráni tudósítói irodáját. Az iráni hatóságok nem indokolták a végzést, de azt tudni lehet, hogy a minisztérium előzőleg hosszú vitát folytatott az al-Arabíjával egy tudósításról; a tárca állítólag azt követelte, az újságírók változtassanak a riporton.

Az arab tv-csatorna szombaton éjjel hírül adta, hogy az elnökválasztás győzteseként kihirdetett Mahmúd Ahmadinezsád elnökségét ellenzők közül hárman életüket vesztették a voksolás után kitört zavargásokban.

Vasárnap délután a CNN amerikai hírtelevízió egyik munkatársa azt jelentette Teheránból, hogy Ahmadinezsád 30-40 híve fémrudakkal felszerelkezve motorkerékpárra pattant, és hajtóvadászatot indított ellenzéki tüntetőkre.

Iránban szombaton hivatalosan bejelentették, hogy Mahmúd Ahmadinezsád nyerte az előző napi elnökválasztást. Legfőbb riválisa, Mir Hoszein Muszavi vitatja ezt; hívei Teheránban összecsaptak a rendfenntartó erőkkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A Nyugat szerint kudarc az iráni elnökválasztás kimenetele

Az iráni elnökválasztás kimenetele kétszeres kudarcot jelent: egyrészt a közép-keleti ország demokráciája, másrészt az iszlám köztársaság és a Nyugat közötti viszony szempontjából - értékelte a voksolás eredményét a brit hírügynökség közel-keleti elemzője. Párizs szerint sem jó hír az iráni választás eredménye és a hatalom reakciója.

MTI Világ

Ahmadinezsád: megkérdőjelezhetetlen az elnökválasztás eredménye

Védelmébe vette Mahmúd Ahmadinezsád vasárnap a fölényes győzelmével zárult iráni elnökválasztást, azt hangoztatva: a voksolás tiszta volt, eredménye pedig - a tömeges választási csalással kapcsolatos vádak ellenére - megkérdőjelezhetetlen. Mir Hoszein Muszavi iráni ellenzéki elnökjelölt viszont a választási eredmény érvénytelenítését követeli.

MTI Világ

Irán: három halottja van a teheráni tüntetéseknek

Három reformpárti tüntető meghalt, amikor szombat este a rendőrök összecsaptak Teheránban a Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök újjáválasztása miatt tüntetőkkel - jelentette honlapján az al-Arabíja arab hírtelevízió. Az Európai Unió aggodalmának adott hangot az iráni elnökválasztás megrendezésének módja miatt.

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Fullajtár Andrea egy különös SZFE-s tárgyalásról: „Azóta is hányingerem van”

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Videó: Tankokkal vontatták vissza a kényszerleszállást végrehajtó repülőt Oroszországban

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi

Soha nem adott még el ennyi telefont a Xiaomi