szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Térfigyelő kamerák rögzítették Nápolyban egy lövöldözésben halálosan megsebesített romániai utcai zenész haldoklását egy vasútállomás bejáratánál. A camorra bűnszövetkezet tagjai által elkövetett gyilkosság május végén történt, de a képsorok csak szerdán jelentek meg a helyi sajtóban.

A videón előbb az látható, hogy fegyveresek vesznek részt egy motoros üldözésben, majd a pánikba esett tömeg részeként a megsebesített tangóharmonikás férfi is bemenekül az állomásra, ahol hosszú percekig feküdt a földön, miközben emberek mentek el mellette, s senki sem hajlandó segíteni. A férfi megrémült élettársa kétségbeesve kérte az arra járók segítségét, de az emberek rémülten vagy közönyösen továbbmentek - írta az esetről a Corriere della Sera című olasz napilap, amelynek weboldalán a videó is megtekinthető.

Kép a kamera felvételéből. Gyilkosság egyenesben
© Corriere della Sera
A videón látható egy férfi, aki a mobiltelefonján beszélt, egy másik érvényesítette a jegyét és bement az állomásra, miközben a sebesült mellettük feküdt a földön. Többen a lövöldözéstől megriadva futottak el a helyszínről.    

A romániai zenész a nápolyi elővárosi vonaton akart játszani. A camorra maffia tagjai nyitottak rá tüzet több motorkerékpárról az állomás előtt május 26-án. A lövöldözés az egymással rivalizáló Sarno-Ricci és Mariano-klán közti erőfitogtatás része lehetett.

A lábán és a mellkasán súlyosan megsebesült férfi még be tudta magát vonszolni az állomás épületébe, ahol összeesett. Ezután csak 30 perc múlva érkezett segítség, ekkor a férfi már halott volt - állította az áldozat élettársa. A nő azóta két gyermekével már visszatért Romániába, a hírek szerint Nápoly városa állta az utazás költségeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Kamera buktatta le a cseles csempészeket Tiszabecsen

A térfigyelő kamera buktatott le két cseles cigarettacsempészt a Tiszabecs-Tiszaújlak közötti magyar-ukrán határállomáson, ahol a vámkezelést akarták elkerülni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökönl.

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

A Hold talajából állít elő oxigént egy izraeli cég

Szinte mindenki küzd vele, de mégsem szólnak előre: mindent a várandósság alatt kialakuló aranyérről

Szinte mindenki küzd vele, de mégsem szólnak előre: mindent a várandósság alatt kialakuló aranyérről

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán