szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Oroszország azzal vádolta csütörtökön a Nyugatot, hogy a normandiai partraszállás évfordulóján semmibe vette a Szovjetunió szerepét a szövetségeseknek a náci Németország felett aratott győzelmében.

Andrej Nyesztyerenko orosz külügyi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a június 6-i normandiai ünnepséget meg sem rendezhették volna, ha szovjet katonák milliói nem adták volna életüket a győzelemért.

A szóvivő szerint a brit, a francia, a kanadai és az amerikai vezetők beszédeikben sajátosan értelmezték a II. világháború történetét: felnagyították a nyugati front jelentőségét, és nem részesítették kellő tiszteletben a győzelemhez nyújtott szovjet hozzájárulást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Újra találkoznak a világháborús kódfejtők

Emléktalálkozóra gyűltek össze kedden azok a legendás brit kódfejtők, akik feltörték a második világháborúban a németek katonai kódjait, amivel döntően hatottak az események alakulására, ám még ők sem tudták igazán évtizedekig, mennyire nagy dolgot cselekedtek.

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Majdnem egy évvel csökkent itthon a várható élettartam

Még a hétvégén is fagyni fog

Még a hétvégén is fagyni fog

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök

Megszállták a 3-as villamost a rendőrök