szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lemondott Románia moldovai konzulja, miután egy olyan videofelvétel került nyilvánosságra, amelyen egy fiatal hölggyel szeretkezik.

A román külügyminisztérium hétfőn megerősítette, hogy a múlt héten hazarendelte Ion Nuicat, aki ezt követően benyújtotta lemondását. A Curentul című román napilap hétfőn fotókat, honlapján pedig videofelvételt tett közzé, amelyen Nuica állítólag a konzulátus egyik moldovai állampolgárságú alkalmazottjával szeretkezett. A román lap feltételezése szerint a filmet a moldovai titkosszolgálat készítette, mégpedig politikai szándékkal.

A videofelvétel képsorának bevezetőjeként a román zászló látható és a román himnusz hallható. Közben egy felirat olvasható: "Úgy akarnak minket magukévá tenni a románok, ahogy a konzul is megszerezte a konzulátus egyik alkalmazottját". A felirat azzal a buzdítással zárul, hogy "Nézzétek és egyesüljetek, ha akartok!". A román lap szerint a felirat nyelvezete és üzenete, valamint a képek összevágásának a módja is arra utal, hogy a rejtett kamerával készített felvétel a moldovai titkosszolgálattól származik.

A román sajtó emlékeztet arra, hogy éppen hétfőn érkezett Romániába több moldovai civil szervezet vezetője. A román külügyminisztérium tájékoztatása szerint a két napos látogatásra érkezett moldovai küldöttség a határon túli románokkal való kapcsolatokért felelős bukaresti államtitkár meghívásának tett eleget.

A két ország között  fagyos a diplomáciai viszony azóta, hogy Chisinau az áprilisi parlamenti választásokat követő moldovai utcai zavargások megszervezésével  vádolta meg Bukarestet. Chisinau kiutasította a Románia moldovai nagykövetét, saját romániai nagykövetét pedig visszahívta posztjáról.

Moldovában július 29-én ismét parlamenti választásokat rendeznek, mivel az áprilisban megválasztott, kommunista többségű parlament nem tudott államfőt választani. Vladimir Voronin államfő az alkotmány értelmében kénytelen volt feloszlatni a törvényhozói testületet, és előre hozott választásokat írtak ki.

Hétfőn az Agerpres hírügynökség közölte, hogy a parlamenti választásokra kiküldött tudósítóját nem engedték be Moldovába. A hírügynökség szerint munkatársától a határrendőrök olyan orvosi igazolás felmutatását kérték, amit a román külügyminisztérium szerint nem is írnak elő a moldovai jogszabályok. Április óta több román újságírót fordítottak vissza a román-moldovai határról különböző okokra hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Shake

Szexbotrány, maffia és a nácik

Elkapták a dzsigolót, aki elcsábította és megzsarolta Susanne Klattent, Németország leggazdagabb asszonyát. A szokásos zsarolási klisének számító szexbotrány itt le is záródhatna, de a tárgyalóteremből kiszivárgó hírek szerint a történet nem csak egy titkosan felvett szexvideoról szól, hanem maffiakapcsolatokról, nácik által dolgoztatott zsidó munkásokról és egy olasz szektáról.

MTI Shake

Szexbotrány: le kéne mondania a New York-i kormányzónak

A szexbotrányba keveredett New Yok-i kormányzó egy dolgot tehet: lemond - írták vezető amerikai lapok kedden. A The New York Times szerint nem egyszerűen magánügyről van szó, a kormányzó nemcsak a családját, de a közvéleményt is elárulta. A The Wall Street Journal már múlt időben írt Eliot Spitzerről, a kormányzó felemelkedéséről és bukásáról értekezett.

hvg.hu Shake

Szexbotrány az Erste romániai bankjánál

A banki pulton terpesztve, csak harisnyában és melltartóban fényképeztette magát Iulia Sambotin, a BCR Erste egyik gyulafehérvári fiókjának pénzügyi tanácsadója.

MTI Világ

Lemondott a szexbotrányba keveredett Spitzer

Lemondott Eliot Spitzer, a szexbotrányba keveredett New York-i kormányzó, aki korábban, főügyészként a fehér galléros bűnözéssel szembeni kemény fellépésével szerzett magának hírnevet. A kormányzó - akit a "Wall Street seriffjének" is neveztek - feleségével az oldalán szerdán jelentette be távozását.