szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Izrael vasárnap kiadott az Egyesült Államoknak egy tiltott fegyverviseléssel vádolt amerikai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a Ku Klux Klan tagja.

Micky Mayon a repülőtéren újságírók előtt tagadta, hogy tagja lenne a fehér felsőbbrendűséget hirdető amerikai szervezetnek. Mayon azután utazott Izraelbe, hogy meggyanúsították: felgyújtotta a tiltott fegyverviselés ügyében eljárást elrendelő bírónak a kocsiját. Turistaként érkezett 2008 januárjában, majd illegálisan maradt az országban.

A izraeli belügyminisztérium szerint a rendvédelmi szervek az Interpoltól azt a tájékoztatást kapták, hogy a férfi a rasszista, antiszemita Ku Klux Klan tagja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!