szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az évi sokezer civil és rendőri áldozatot követelő mexikói dorgháború kilátástalansága nyomán - és az Egyesült Államok csökkenő nyomása nyomán - a fogyasztókat a kereskedőktől megkülönböztetni hivatott kábítószerekre vonatkozó törvényt fogadtak el a közép-amerikai államban. De pontosan miről is szól a szabályozás - erről ír a Drogriporter.

Az amerikai (pl. New York Times) és a magyar (pl. Népszabadság) sajtó egyaránt arról számolt be a héten, hogy Mexikó legalizálta a drogfogyasztást. Valójában azonban nem került sor legalizációra Mexikóban. A legalizáció az enciklopédiák közkeletű definíciója szerint az a folyamat, amelynek során megszüntetik valaminek a tilalmát, ami jelenleg illegális. Esetünkben azonban csupán arról volt szó, hogy a mexikói parlament jóváhagyott egy törvényt, amely a csekély mennyiségű kábítószer személyes használatra való tartása esetében eltekint a büntetőjogi szankciók alkalmazásától - írja a Drogriporter.hu oldal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Droglabor Budapesten, üstben rotyogott az amfetamin

A Magyarországon eddig megtalált egyik legjelentősebb működő droglabort számolták fel a napokban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy budapesti lakótelepi lakásban - közölte a főkapitányság bűnügyi igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Szolnokon.

HavariaPress Itthon

Több kiló drog az egyetem mellett

Több kilónyi drogot foglaltak le a rendőrök Budán, egy, a Budapesti Műszaki Egyetemtől alig néhány háznyira lévő lakásban - értesült a HavariaPress. Az ügyben egy nigériai állampolgárt őrizetbe vettek.

MTI Világ

Mexikó: ezer vámtisztet leváltottak

Mexikó vasárnap több mint ezer vámtisztet váltott le, akiknek a helyét speciális kiképzésben részt vett és ellenőrzéseken átesett 1400 ügynök veszi át, az Egyesült Államokkal közös határán pedig az új ügynökök munkába állásáig a hadsereg végzi az ellenőrzéseket - közölte a kormány.

MTI Világ

Isten szolgáit is lemészárolják Mexikóban

A brutális bandaháborút folytató mexikói drogbárók célkeresztjébe kerültek azok a papok és igehirdetők, akik elítélik a bűnözők erőszakos eszközeit: a narkókereskedelmet folytató alvilágot már nem köti az eddig érinthetetlennek tekintett egyházi személyeket megillető tisztelet, túlteszik magukat a világ második legnépesebb katolikus országának becsületkódján is.

hvg.hu Itthon

Drogfutár tornatanár

Nyolcvanezer forint értékű marihuánát foglaltak le a nógrádi rendőrök egy középiskolai testnevelő tanárnál.

MTI Világ

Börtönlázadás Mexikóban, tizenkilenc áldozat

Tizenkilenc ember meghalt, és további legalább húsz megsebesült egy börtönlázadásban pénteken Mexikó északi Durango szövetségi államában - közölte szombaton a belbiztonsági minisztérium szóvivője.