szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több száz baloldali anarchista részvételével a hétvégén Hamburgban zavargásokra került sor, amelyekben mintegy 40 rendőr és 20 randalírozó sérült meg, és 130 embert őrizetbe vettek.

A zavargások még péntek este kezdődtek, amikor baloldali "autonómok" megpróbálták megakadályozni a szélsőjobboldali NPD párt (Német Nemzeti-demokrata Párt) tüntetését.
   
A legsúlyosabb összecsapásokra azonban vasárnapra virradó éjjel került sor, amikor a Schanzenviertelben, Hamburg egyik negyedében egy különben békésen zajló utcai ünnepség után mintegy 200 randalírozó kövekkel és üvegekkel támadott egy rendőrőrszobára, amelynek egyik ablakát közlekedési táblával törték be. Egy forgalmat irányító rendőrt hosszan üldöztek - számolt be a történtekről egy rendőrségi szóvivő.
   
Több üzletben is kárt tettek, egy boltból személyi számítógépeket loptak el, egy jármű kigyulladt és autókerekeket lobbantottak lángra. A rendőrség hat vízágyúval próbálta meg feloszlatni a tömeget. 

© MTI

   
Az "autonómok" szerint a zavargásokat a rendőrség provokálta ki kemény fellépésével. Christoph Ahlhaus Hamburg belügyi szenátora (kereszténydemokrata) erre azt válaszolta: "Annak, aki úgy érzi, hogy egy bevetésben lévő rendőr provokálja, problémája van a jogállammal."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Utcai erőszakot szítanak szélsőjobbos csoportok Nagy-Britanniában

Szélsőjobboldali csoportok igyekeznek erőszakcselekményeket provokálni a brit nagyvárosok utcáin, az "iszlám szélsőség elleni fellépés" ürügyével - mondta szombaton a brit kormány egyik magas rangú tagja, aki a jelenséget az 1930-as évek brit fasiszta mozgalmának fellépéséhez hasonlította.

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Élesben Szarvas Józseffel: Az egy bulvár ügy, hogy tanár leszek az SZFE-n

Már a magyarok harmada oltatná be magát koronavírus ellen

Már a magyarok harmada oltatná be magát koronavírus ellen

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás

Szakértők szerint hamarosan bekövetkezik az első halálos kibertámadás