szerző:
hvg.hu

Az Európai Bizottság és az MTV Networks International ma bejelentette, hogy a „Play to Stop – Europe for Climate” kampány harmadik és egyben utolsó koncertjének vendégsztárja a Backstreet Boy lesz. A zenekar december 7-én Koppenhágában – az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó konferenciájának nyitó napján – játszik majd.

A 2009 júliusában indított „Play to Stop” 11 EU tagországra terjed ki. Ennek keretében televíziós hirdetések, internetes közvetítések, játékok és egyéb írott és médiaprogramok foglalkoznak az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel, és három koncertre is szerepelt a programban. A Moby augusztus 20-i stockholmi fellépése és a szeptember 19-i budapesti Editors-koncert után a kampány utolsó zenei eseményén a - fénykorát már maga mögött tudó - Backstreet Boys lép fel.

„Az éghajlatváltozás hatásai, egyetlen országot sem fognak megkímélni, s ezek leginkább a jövő generációkat érintik majd” – jelentette ki Antonio Campo Dall'Orto, az MTV Networks International zenei ügyvezető alelnöke. „Az MTV számára ezért ilyen alapvető, hogy felhívja a figyelmet a probléma sürgősségére, és harcoljon az éghajlatváltozást súlyosbító viselkedésformák ellen.” Büszkék vagyunk rá, hogy a „Play to Stop – Europe for Climate” kampány során támogathatjuk az EU környezetvédelmi munkáját.”

A „Play to Stop” honlapján a fiatalokat a kampány teljes időtartama alatt ösztönzik arra, hogy véleményt cseréljenek az éghajlatváltozásról és a környezet védelmének módjairól.

Uniós törekvések
A decemberi koppenhágai ENSZ-konferencia célja, hogy egy új, világszintű, az éghajlatváltozásra vonatkozó megállapodás szülessen, amely a 2012-ben lejáró Kiotói Jegyzőkönyv helyébe léphet.

Az Európai Unió 2008 decemberében összehangolt energia- és klímapolitikát fogadott el, amelyben 2020-ra elérendő célkitűzéseket fogalmazott meg. Ennek értelmében az Európai Unió arra törekszik, hogy:

• az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 20 százalékkal csökkentse (a csökkentés mértéke a 30 százalékot is elérheti, ha a kérdésben nemzetközi megállapodás születik);
• az energiahatékonyság javítása révén az energiafogyasztást 20 százalékkal mérsékelje;
• energiaszükségletünk 20 százalékát megújuló energiaforrásokból fedezze.

A „Play to Stop – Europe for Climate” kampányhoz Bulgária, a Cseh Köztársaság, Dánia, az Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország, Németország, Magyarország, Olaszország, Románia és Svédország csatlakozott. A 11 célországot „nagykövetként” egy-egy híresség képviseli, akik az éghajlatváltozás elleni közös erőfeszítés szükségességére hívják fel a figyelmet. Köztük van Magdalena Maleeva bolgár teniszező, Aneta Langerová cseh és Anna David dán énekesnő, Pascal Légitimus francia és Tobias Schenke német színész, a magyar aerobikbajnok Katus Attila, Paola Maugeri olasz tévésztár, Michal Piróg lengyel komikus és Serban Miron Copot román környezetvédelmi aktivista.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Kósa Lajos nem érez népharagot a túlóratörvény miatt

Na, milyen volt Afrika? Film készül Széchenyiről, a híres magyar vadászról

Na, milyen volt Afrika? Film készül Széchenyiről, a híres magyar vadászról

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

„A gyerekeink most járnak iskolába – mentsük, ami menthető”

Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

Kipécézte a piros lámpás negyedet Amszterdam első női polgámestere

25 év után 18 új pálya jön a Doomhoz, ráadásul ingyen

25 év után 18 új pálya jön a Doomhoz, ráadásul ingyen

Ez azért nem gyenge: egész évben ingyen fognak játékokat osztogatni, kéthetente jön az újabb csomag

Ez azért nem gyenge: egész évben ingyen fognak játékokat osztogatni, kéthetente jön az újabb csomag