szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Irán legfőbb vallási és politikai vezetője kijelentette hétfőn, hogy meg fogják büntetni a Forradalmi Gárda elleni öngyilkos merénylet felelőseit, és utalt arra, hogy nyugati országoknak is köze lehet az esethez.

"Ezek a terrorcselekmények megvilágítják az Irán egységét és biztonságát fenyegető, bizonyos arrogáns országok titkosszolgálatainak támogatását élvező ellenség ördögi arcát" - mondta Ali Hamenei ajatolláh, akinek szavait az ISNA iráni hírügynökség idézte. Hamenei figyelmeztette a "globális arrogancia zsoldosait", hogy Irán határozottan meg fogja védeni népét és a térséget.
    
A legfőbb iráni vezető először nyilatkozott a perzsa állam délkeleti részén, Szisztán-Beludzsisztán tartományban elkövetett vasárnapi merénylettel kapcsolatban, amely 42 ember, köztük a Forradalmi Gárda több parancsnokának halálát okozta. Az iráni vezetők általában az Egyesült Államokat emlegetik "arrogáns hatalomként".
    
A merényletet a Dzsundallah szunnita lázadó csoport vállalta magára iráni sajtójelentések szerint. A Forradalmi Gárda vezetője azzal vádolta meg az amerikai, a brit és a pakisztáni titkosszolgálatokat, hogy kapcsolatban állnak a csoporttal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen furcsa lámpákkal jöhet a megújult BMW X7

Ilyen furcsa lámpákkal jöhet a megújult BMW X7

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Gálvölgyi János, Geszti Péter és már több mint 9 ezer aláíró követeli petícióban Demeter Szilárd lemondását

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla

Bár intim probléma, muszáj beszélni róla