szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bírálta Izraelt a palesztin területen létesített zsidó telepek bővítése miatt a The Times című brit konzervatív lap hétfői számában.

A tekintélyes újság felidézi, hogy Barack Obama amerikai elnök "nagyon veszélyesnek" nevezte Izrael döntését, miszerint új lakásokat épít zsidó telepeseknek Jeruzsálem körül, hiszen ez kiváltja a palesztinok haragját.

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő a jelek szerint úgy véli, hogy a jelenlegi patthelyzet jobb, mint folytatni a béketárgyalásokat a ciszjordániai telepépítések korlátozásáról - írta a The Times. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nem növeli a zsidó állam biztonságát az, ha Izrael elutasítja a párbeszédet a palesztinokkal, és egyidejűleg lerombolja a házaikat, csak hogy helyet csináljon a zsidó telepesek lakásainak.

A Trouw című holland lap szerint ugyanakkor úgy tűnik, Mahmúd Abbász elnök hiába sürgette egy független palesztin állam mihamarabbi elismerését, a nemzetközi közösség túlságosan tart attól, hogy egy ilyen lépés nyugtalanságot váltana ki a Közel-Keleten. Ezért irányul minden remény a palesztin-izraeli béketárgyalások újrafelvételére. Ha viszont ezek a remények nem válnak valóra, akkor nem csodálkozhat sem Obama elnök, sem az Európai Unió azon, ha újabb palesztin intifáda (felkelés) tör ki - írta a keresztény-liberális amszterdami újság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Gulyás Gergelyhez rendeli az uniós források felhasználását a kormány

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában

Megint Magyarország bírálata volt a fő téma az EP LIBE bizottságában

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet

Demeter Szilárd már az Origo-cikk előtt nácizott egyet