szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A börtönben ártatlanul eltöltött 35 év után DNS-vizsgálatnak köszönhetően került szabadlábra csütörtökön egy amerikai férfi.

James Baint 1974-ben egy kilencéves kisfiú elrablásáért és megerőszakolásáért ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre. Elítéltként Bain lankadatlanul küzdött a DNS-teszt elvégzéséért, amelyet végül az Innocence Project nevű floridai szervezet közbenjárásával ki is harcolt magának.

A vizsgálatok őt igazolták, és egyértelműen bebizonyították, hogy nem ő követte el a bűncselekményeket. A bíró elrendelte Bain szabadon bocsátását, a férfi csütörtökön szabad emberként távozott a bíróság épületéből.

Az 54 éves ember életében először bonyolíthatott mobiltelefonon hívást, elsőként anyját tárcsázta, hogy elújságolja neki szabadon engedése hírét.  Bain saját bevallása szerint nem haragszik senkire, és alig várja, hogy újra kedvenc ételeit ehesse, illetve hogy visszamehessen tanulni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Arany középút: teszten a csúcsmobilok árának feléért kapható OnePlus Nord

Arany középút: teszten a csúcsmobilok árának feléért kapható OnePlus Nord

Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában

Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában