szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt kanadai - négy katona és egy újságíró - vesztette életét az afganisztáni Kandaharban egy pokolgépes merényletben - jelentette szerdán az ázsiai országban állomásozó kanadai csapatok parancsnoka.

A még kedd délután történt esetről szólva Daniel Ménard tábornok annyit közölt, hogy a kanadaiak páncélozott járművét egy út mentén elhelyezett robbanószerkezet repítette a levegőbe.

Az áldozatok nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mert hozzátartozóikat még nem értesítették halálukról. A CBC kanadai közszolgálati televízió azonban úgy tudja: az újságíró a Calgary Herald című lap munkatársa, Michelle Lang, aki az első küldetésén volt Afganisztánban.

A katonák járőröztek, a társaságukban lévő újságírónő pedig a kanadai kontingens mindennapjairól gyűjtött anyagot.

Kanada 2800 katonát állomásoztat Afganisztánban, ahol az észak-amerikai ország fegyveres erői eddig 138 tagját veszítette el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Boldogan élik meg a hírhedt Topház volt lakói, hogy megmentették őket

Boldogan élik meg a hírhedt Topház volt lakói, hogy megmentették őket

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket

Repülőgépekről oltják a horvátországi erdőtüzeket

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor

Az elnökválasztás napján sem tagadta meg magát a fehérorosz diktátor