szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balesetet szenvedett egy rendőri ellenőrzés elöl menekülő motor a kelet-franciaországi Woippy-ban: egy személy a helyszínen életét vesztette, két fiatalt pedig súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak, egyikük állapota válságos - idézte a kisváros polgármesterét a francia média.

François Grosdidier szerint a három fiatal szerdára virradóra bukósisak nélkül egy feltehetően lopott és kivilágítatlan kismotoron a megengedettnél nagyobb sebességgel szlalomozott a városközpont egyik főutcáján. Egy járőröző rendőrautó rájuk reflektorozva próbálta megállítani és igazoltatni őket, de a motor nem állt meg.

A polgármester elmondta: a rendőrök üldözőbe vették a motort, de "nem kockáztattak semmit és betartották az előírásokat". Mielőtt azonban utolérhették volna a menekülő fiatalokat, a motor - alig 800 méter után - "nem tudta bevenni az első kanyart és belehajtott egy oszlopba". Az egyik 20 év körüli fiatal koponyasérülés következtében a helyszínen életét vesztette. A másik kettőnek a rendőrök nyújtottak elsősegélyt, s riasztották a mentőket.

Rendőrségi források szerda délelőtt megerősítették a hírt, de azt állítottak: "nem volt üldözés". Rémy Heitz metz-i államügyész a France Info hírrádióban azt mondta: "a rendőrök 800 méteren követték a nem megfelelő sebességgel közlekedő motort, amelynek vezetője elvesztette a kontrollt a jármű felett". Az első vizsgálatok alapján egyértelmű, hogy a rendőrautó és a motor nem ütközött össze, de annak megállapítása, hogy a rendőrök követettek-e el hibát, további vizsgálatokat igényel - tette hozzá az ügyész.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!