szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kína legnagyobb hackerképző weblapjának gazdáira csapott le a rendőrség az ország középső részén, három embert őrizetbe vettek - jelentette hétfőn a helyi média.

A három embert azzal gyanúsítják, hogy a Black Hawk Safety Net elnevezésű vállalkozásuk keretében online hackelési tanácsokat és a számítógépes rendszerekbe történő behatolásokhoz tiltott eszközöket szolgáltattak. Az effajta illegális támadások módját oktatni, azokat elősegíteni Kínában bűncselekménynek számít, ez tavaly óta szerepel a büntető törvénykönyvben.

A helyi tájékoztatás szerint a rendőrség a rajtaütés során több mint 1,7 millió jüan (250 ezer dollár) értékű vagyont foglalt le, és elkobzott kilenc szervert, öt számítógépet, valamint egy Honda Accord gépkocsit. A céget 2005-ben alapították, központja a közép-kínai Honan (Henan) tartomány Hszücsang (Xuchang) városában van. Összesen 12 ezer kiemelt ügyfele volt és 7 millió jüan (több mint 1 millió dollár) tagsági díjra tett szert. Ezen felül 170 ezer - ingyenes tagsággal regisztrált - tagja volt.

A rendőrségi beszámoló szerint a világhálón, online fórumokon nyíltan terjesztették a "hacker-tudományt" és a tagságnak különböző trójai programokat ajánlottak letöltésre. A hatóságok tavaly áprilisban bukkantak a hálózat nyomára, amikor Macseng (Macheng) városban három embert elfogtak, akiket számítógépes vírus terjesztésében és az internet szolgáltatás korlátozásában találtak bűnösnek. Ők is a Black Hawk Safety Net tagjai voltak. Ezt követően ötven rendőrt állítottak az ügyre Csöcsiang (Zhejiang), Anhuj (Anhui) és Honan (Henan) tartományokban. A kibertámadások elleni küzdelmet irányító központ felmérése szerint a hackerek tavaly 7,6 milliárd jüan kárt okoztak Kínában.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Hackerek törték fel a klímakutató központ szerverét

Számítógépes hackerek feltörték egy egyik neves brit klímakutató központ szerverét, és az interneten közzétettek számos kutatói magánlevelezését és dokumentumokat, vitát idézve elő arról, eltúlozzák-e a szakemberek a globális felmelegedés veszélyét.

hvg.hu Itthon

Orosz hackerek támadták meg a BKV-t

Fertőző programkódot csempésztek hackerek a Budapesti Közlekedési Vállalat honlapjára, a bkv.hu egyes oldalaira – értesült a HavariaPress.

hvg.hu Világ

Amerikai olaj után is kémkedtek a kínai hackerek?

Legalább három amerikai olajtársaságot is internetes támadások értek az elmúlt időszakban, amelyek egyes feltételezések szerint a Google elleni hackertámadásokhoz hasonlóan szintén Kínából eredhettek – közölte cikkében a Christian Science Monitor.

hvg.hu Világ

Clinton Kínát támadja a Google-hackerek miatt

Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere csütörtöki, az internet szabadságáról szóló beszédében elítélte a hackertámadásokat, amellyel magasabb szintre emelte a Kínával a témában folytatott vitát – írta a Guardian.

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Müller: Húsvétig minden regisztráltat be akarunk oltani

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái

A Király utcában edzettek a Mönchengladbach focistái