szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mint a központi választási bizottság hétfőn közölte, az 59 éves politikus előnyét már nem lehet behozni a még összesítésre váró szavazatokkal.

A testület legfrissebb, 97,7 százalékos összesítés alapján közzétett adatai szerint a vasárnapi második fordulóban Janukovics kapta meg a voksok 48,5 százalékát, 2,6 százalékponttal előzve meg a szavazatok 45,9 százalékát megszerző Julija Timosenko jelenlegi kormányfőt. A szavazók 4,4 százaléka a "mindenki ellen" kockát ikszelte be a szavazólapon. A részvételi arány a választás második fordulójában elérte a 70 százalékot.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) által vezetett nemzetközi megfigyelők hétfőn nyilvánosságra hozott értékelése szerint a választás tisztességes és átlátható volt. Közleményük szerint a vasárnapi választás megfelelt a nemzetközi követelmények nagy részének. Egyúttal felszólították az ukrán politikai vezetőket, hogy gondoskodjanak a hatalom békés átadásáról.
   

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Ukrajna: Timosenko nem adja fel

Viktor Janukovics ellenzéki pártvezető győzelmet hirdetett az ukrajnai elnökválasztáson, míg ellenfele, Julija Timosenko kormányfő bejelentette: minden szavazatért harcolni fog.

hvg.hu Gazdaság

Az IMF elutasította Ukrajna hitelfolyósítási kérelmét

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) nemet mondott Ukrajnának arra a kérésére, hogy még az idén folyósítsa a készenléti hitelkeret esedékes részletét - jelentette be az ukrán ügyvezető pénzügyminiszter szerdán, miután a múlt héten Washingtonban tárgyalt.

hvg.hu Világ

Eörsi Mátyás az ukrajnai elnökválasztásokról

Ukrajnában nincs "narancsos" hangulat, sokkal inkább elkeseredettség, ebből a szempontból sokkal rosszabb a helyzet, mint Magyarországon a választások előtt -mondta a Kijevben tartózkodó Eörsi Mátyás (SZDSZ), az Európa Tanács parlamenti közgyűlése küldöttségének vezetője.

ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben

ENSZ: A sokszorosát kellene arra költenünk, hogy ellenállóbbak legyünk az időjárási szélsőségekkel szemben

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Magyar kutatók vizsgálták, mitől válhat súlyossá a Magyarországon is terjedő nyugat-nílusi vírus okozta fertőzés

Magyar kutatók vizsgálták, mitől válhat súlyossá a Magyarországon is terjedő nyugat-nílusi vírus okozta fertőzés