szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Első alkalommal tett közzé részletes, nagy felbontású felvételeket az arizonai repülőgép-temetőként ismert katonai bázisról a Google Earth. A 10,5 négyzetkilométeres területen több mint 4200 kiszolgált katonai repülőt tárolnak, szinte mindegyik gép itt pihen, amelyet az USA légiereje a második világháború óta használt.

A Boneyard néven is ismert tucsoni Aerospace Maintenance And Regeneration Center (AMARC) területéről készült felvételeken többek között tisztán kivehetők azok a B-52-es bombázók, amelyeket a hidegháború alatt használtak és az 1990-as években vontak ki a szolgálatból. De láthatók a felvételeken a katonai szolgálatból 2006-ban kivont F-14-esek, illetve az A-10-es Thunderbolt és E-2-es Hawkeye gépek is.

©

A Davis-Monthan Air Force Base területén található telepet nem sokkal a második világháború után alakították ki – írja a BBC. A magasan fekvő, száraz klímájú vidék kiválóan alkalmas arra, hogy a szabad ég alatt tárolják a katonai gépeket, amelyek így lassabban erodálódnak. A telepen egyébként katonai gépek felújításával, javításával is foglalkoznak.

©

 A Google Earth felvételein látszik az is, hogy a telep Tucson egyik nyugalmas, kertvárosi negyedében fekszik, közvetlenül a kertes házak, úszómedencék és egy golfpálya közelében.  

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tévedésből hadihajóra támadtak a szomáliai kalózok

Kalózkodás vádjával egyenként 15 évi börtönre ítélt 11 szomáliait az észak-szomáliai Berbera bírósága. A kalózokat azután vették őrizetbe, hogy tévedésből a szomáliai partok közelében járőröző nemzetközi flotta egyik hadihajójára támadtak.

Új funkciókat kapott a Photoshop, az egyik a fekete-fehér képeket színezi ki

Új funkciókat kapott a Photoshop, az egyik a fekete-fehér képeket színezi ki

Új lobbistát igazolt a kormány, hogy jókat írjon Magyarországról az amerikai sajtóban

Új lobbistát igazolt a kormány, hogy jókat írjon Magyarországról az amerikai sajtóban

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján

Medián-felmérés: Meglepetések az ellenzéki politikusok népszerűségi listáján