szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kína ott lesz az iráni nukleáris kérdés rendezését szolgáló hathatalmi egyeztetésen - jelentette be hivatalosan a kínai külügyminisztérium szóvivője csütörtökön.

Az iráni kérdés rendezésében érintett hat ország, az Egyesült Államok, Oroszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Kína összeül New Yorkban ezen a héten, hogy megbeszélje az iráni nukleáris kérdést - közölte Csiang Jü kínai külügyi szóvivő csütörtökön.

Az országok megtárgyalják az iráni atomkérdés rendezésének diplomáciailag lehetséges módját, és megvitatják az érintett felek megoldási javaslatait - tájékoztatott Csiang, és ezúttal is aláhúzta: Kína mindig kitartott amellett, hogy a párbeszéd és a tárgyalás a legjobb útja a kérdés rendezésének. Egyben kifejezte reményét, hogy valamennyi érintett megtesz mindent e cél elérése érdekében.

Korábbi híradások a megbeszéléseket a Teherán ellen tervezett új szankciók előkészítéseként emlegették, amibe sikerült Pekinget is bevonni. Kína, az ENSZ Biztonsági Tanácsának vétójoggal rendelkező egyik tagállama eddig hivatalosan nem adta jelét annak, hogy egyetértene a szankciók bármilyen formájával, sőt azok felmerülésekor következetesen kifejezte ellenzését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Clinton fájó szankciókat szorgalmaz Irán ellen

Az amerikai kormányzat nem fogadja el, hogy Irán nukleáris fegyverrel rendelkezzen és olyan szankciókon munkálkodik, amelynek fájó hatása lenne - ígérte Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

MTI Világ

Kína is aggódik az iráni atomprogram miatt

Kína aggódóbb lett az iráni atomprogrammal kapcsolatban a legutóbbi fejlemények miatt, de továbbra is ellenzi, hogy újabb büntetőintézkedéseket vezessenek be Teherán ellen - közölte kedden Jang Csie-csi külügyminiszter.

A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen

A Sinovac vakcinája csak 50,7 százalékban véd a brazil vírusvariáns ellen

Tízezer tesztet oszt szét a diákok és pedagógusok szűrésére a főváros

Tízezer tesztet oszt szét a diákok és pedagógusok szűrésére a főváros

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó