szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat iraki szövetségese, az Iraki Iszlám Állam nevű szervezet vállalta pénteken azt a hét végi merényletsorozatot, amely 41 embert ölt meg Bagdadban.

A vasárnap déltájban felrobbantott pokolgépeket rejtő gépkocsikat külföldi nagykövetségek közvetlen közelében állították le. Egy internetes oldalon az elkövetők azt közölték, hogy a merényletek célja az iraki kormány biztonságteremtési kísérleteinek akadályozása volt. A közlemény szerint minden külföldi katona, követség és az iraki kormánnyal kapcsolatban álló nemzetközi szervezet támadás célpontja lehet.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Atomerőművekben dolgozott egy feltételezett al-Kaida-tag

Hat amerikai atomerőműben is dolgozott korábban az az amerikai állampolgár, akit az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózattal fenntartott kapcsolatok gyanúja miatt Jemenben fogtak el; az Egyesült Államokban most azt vizsgálják, hogy Sharif Mobley hozzáférhetett-e terroristák számára hasznos bizalmas információkhoz vagy értékes anyaghoz.

MTI Világ

Összefognak a Szahara államai az al-Kaida ellen

A Szahara államai megállapodtak abban, hogy félreteszik ellentéteiket, és összefognak az al-Kaida terrorhálózat növekvő fenyegetése ellen - közölte kedd este az államközi találkozót megszervező Algéria egyik tisztségviselője.

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Az állam is beszáll a franciáknál a bicikliszervizelésbe

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Több helyen külföldi orvosokkal pótolnák a munkaerőhiányt Olaszországban

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről

Megjelent a rendelet a nyugdíjemelésről