szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint húsz járókelő sétált el segítségnyújtás nélkül egy haldokló New York-i hajléktalan mellett, akit akkor szúrtak le, amikor megmentett egy nőt utcai támadójától április 18-án. A járdán fekvő férfit és a mellette elhaladókat is rögzítette egy térfigyelő kamera.

A felvételen látható, amint a 31 éves Hugo Tale-Yax összerogy a járdán – nem sokkal azután, hogy megmentett egy nőt egy késsel rátámadó rablótól - írja a Telegraph. A közbelépés után a nő elmenekült, a támadó pedig a hajléktalan férfi ellen fordult és több késszúrással megsebesítette.

A guatemalai származású "irgalmas szamaritánus" vértócsában fekvő teste mellett később több járókelő is megállt egy-egy pillanatra, de senki sem segített. Sőt, egy közeli épületből feltűnő bámészkodó még le is fotózta mobiltelefonjával az éppen elvérző hajléktalant. Egy másik arra járó le is hajolt a férfihez, megrázta a testét, de végül tovább sétált.

Amikor a rendőrök és a tűzoltók vasárnap reggel a helyszínen, a Queensben található, jamaikaiak által lakott negyedben megtalálták a holttestet, Hugo Tale-Yax már egy órája és 40 perce feküdt a járdán. A rendőrség több segélyhívást is kapott, de csak a harmadik bejelentés után találták meg a férfit, mert az első két telefonáló rossz címet adott meg. A New York Post szerint a megmentett nő ismerhette a késsel támadó rablót – ahogy ezt az időközben előkerült további felvételek is bizonyíthatják – ezért nem jelentkezett az üggyel kapcsolatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

A szaxi három, a szex négy a Nyugatinál - rejtett kamerás videó

„A prostitúció, akárcsak a hajléktalanság, társadalmi probléma, de az utcán van, mindenki látja, ezért rendőrért kiáltanak” – mondja Tóth Béla ezredes, a BRFK bevetési főosztályának vezetője, aki úgy véli, a rendőrök nagy fába vágják a fejszéjüket, amikor megpróbálják megakadályozni, hogy a Nyugati pályaudvar aluljárója naponta ideiglenes türelmi zónává változzon. Videós munkatársunk rejtett kamerával járt a helyszínen

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák

A nyár közepén ellenőrizték legutóbb a kalandparkot, ahol szörnyethalt egy 15 éves diák