szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pont, új bekezdés néven válásvásárt tartanak Milánóban a hét végén. Válóperes ügyvédek, elváltak egyesületei, összetört és új életre kész szívek első találkozója ez a házasodás helyett egyre gyakrabban váló Olaszországban.

 

©

„Bécsben láttam hasonlót, onnan loptam az ötletet, de ez a válásvásár nem sima utánzat: másképpen válnak az osztákok, másképpen az olaszok. Mi talán ilyenkor is többet mosolygunk” – mondta el a szervező Franco Zanetti. Szerinte a vásár üzenete az, hogy a szerelem és a házasság vége nem tragédia, újra lehet kezdeni.

A hogyanra adnak tanácsot a válásban jártas szakemberek. A vásár látogatóit válóperes ügyvédek, az elváltak alakította egyesületek és a kudarcba fulladt házasság utáni boldogságot kínáló cégek várják. A résztvevők között párközvetítő irodák is vannak azoknak, akik a válásból kilábalva rögtön új partnert akarnak keresni.

Az új élethez, új társhoz új kinézet is kell: a vásáron stylist segít a külső újjávarázsolásában. Az elvált magányosok egyre szélesebb piacot képviselnek az utazási irodák számára is, a Ciao amore cég pedig esküvő helyett a válást segít megszervezni jogi, lelki és főleg anyagi tanácsadással.

A mosoly és a humor sem hiányzik a vásárról: a kis borzalmak üzletében a volt feleségtől-férjtől kapott ajándéktárgyakon lehet túladni. Színészek drámaterápiával, írók kreatív írástanfolyammal segítenek a válás okozta trauma gyógyításában. A volt partner zaklatása ellen az erre szakosodott jogi irodák nyújtanak tanácsadást . Újdonság a válási lista is: ha volt házastársadé lett az utolsó kistányér is, a barátoknak küldött ajándéklista segíthet új otthont teremteni.

A kétnapos vásár létjogosultságát a válások egyre növekvő száma igazolja. Az Istat statisztikai intézet adatai szerint a katolikus Olaszországban 1995-ben minden ezer házasságra 80 válás jutott, 2007-ben már 273.

„Itália azonban még nem az Egyesült Államok, ahol bulival, tortával ünneplik a válást. Az olaszoknak nincsen kedve ünnepelni. 3-4 év telik el a válástól, amíg újból koccintani tudnak új életükre” – mondta el a Ciao Amore válásszervezője.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Plázs

Változó férfiszerepek: kié a hatalom?

Milyen a magyar férfi, miben változott az elmúlt években, milyen új elvárásoknak kell megfelelnie? Miközben a teremtés koronája mítosznak vége, vajon megtalálja-e mindenki a helyét az új szereposztásban? Szociológussal, genderkutatóval kerestük a választ, figyelembe véve a legfrissebb erre vonatkozó kutatások eredményeit is.

MTI Plázs

Gyorsteszt: mennyire harmonikus a párkapcsolata?

A legfrissebb felmérés szerint válással végződik minden harmadik német házasság. Az ország legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild mindennek kapcsán kedden "gyorstesztet" ajánlott annak ellenőrzésére, hogy valójában mennyire is szoros, illetve harmonikus a partneri kapcsolat.

MTI Világ

Megkönnyítik az eltérő állampolgárságúak válását

Javaslatot tett az Európai Bizottság szerdán egy olyan jogszabályra, amely lehetővé teszi az eltérő állampolgárságú tagokból álló, válni készülő házaspárok számára, hogy megválasszák, melyik ország jogát kell alkalmazni házasságuk felbontására.

kadarm Shake

Sandra Bullock megmutatta titkos gyerekét - fotó

Sandra Bullock mélységes csendben volt, amióta csak kiderült, hogy férje hosszú ideje csalja látványosan tetovált motoros hölgyekkel. A színésznő most a People magazinban számol be róla, hogyan csökken és növekszik egyszerre családja.

Jogerősen elítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Jogerősen elítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

Elmaradhat a brazil Trump magyarországi útja a koronavírus miatt

Elmaradhat a brazil Trump magyarországi útja a koronavírus miatt

40 forinttal is drágulhat az ásványvíz a betétdíjtól, állami cég húzhat hasznot a visszaváltásból

40 forinttal is drágulhat az ásványvíz a betétdíjtól, állami cég húzhat hasznot a visszaváltásból