szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tovább terjednek az erdőtüzek Oroszországban: az elmúlt 24 óra alatt 403 helyen gyulladt ki az erdő, szerdán 520 helyen küzdöttek a tűz ellen, összesen közel 190 ezer hektáron. Moszkva fulladozik a szmogtól.

A NASA elmúlt napokban készült felvételein az látható, ahogy Moszkvát és környékét, illetve az ország nyugati területeit vastagon beborítja a füst. Az első, augusztus 3-án készült felvétel háromezer kilométer széles sávban mutatja az erdőtüzeket az űrből nézve.

2010. augusztus 3.
©
2010. augusztus 2.
©
2010. július 28.
©
2010. július 27.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Felgyújtják házaikat az oroszok az erdőtüzek miatt

Sikerült megvédeni az Oroszországban egyre több helyen pusztító tüzektől a Mordvinföld határán lévő Szarov várost, ahol más kutatóintézetek mellett a Szövetségi Nukleáris Központ is működik. Moszkva szmogban fulladozik, egyesek pedig maguk gyújtják fel házukat, hogy újat építsen számukra az állam.

MTI Világ

Százezer hektár erdő ég Oroszországban

Az oroszországi erdőtüzek a hét végére elharapództak az orosz Távol-Kelet térségében, ahol csaknem 100 ezer hektárnyi tajgát perzselnek a lángok - közölte vasárnap a helyi erdőgazdálkodási szakszolgálat.