szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megállt az élet pénteken Pakisztán legnagyobb városában, Karacsiban, miután előző este késsel megölték a helyi vezető párt egyik képviselőjét Londonban.

A benzinkutak, piacok és iskolák bezártak, és leállt a tömegközlekedés is, ahogy az Imrán Fárúk meggyilkolásáról szóló hírek terjedni kezdtek. Az 50 éves Fárúkot londoni háza előtt, több késszúrással ölték meg csütörtök este. Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság politikai indíttatású volt-e. Fárúk az egyik legfőbb pakisztáni párt, a Muttahida Kaumi Mozgalom (MQM) tagja és egykori főtitkára volt, de 1992 óta a párt más vezetőivel együtt önkéntes száműzetésben élt a brit fővárosban, mivel a pakisztáni hatóságok terrorizmussal vádolták. 

Az MQM az Indiából bevándorolt, urdu nyelven beszélő népcsoportot képviselő és erősen tálibellenes párt, a karacsi koalíció vezetője, és a szövetségi kormánynak is fontos tagja. Ha a brit rendőrségi vizsgálat a párt politikai ellenfeleivel hozza összefüggésbe a történteket, az erőszakhoz vezethet Karacsiban, ahol már hosszú előtörténete van annak, hogy magas rangú tisztségviselők meggyilkolását bosszúból elkövetett gyilkosságok, gyújtogatások és más erőszakcselekmények követik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Afganisztán: Pakisztán a terrorizmus bölcsője és forrása

A terrorellenes harc folytatóinak "a terrorizmus forrására és bölcsőjére" kell összpontosítaniuk - jelentette ki Hamid Karzai afgán elnök a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek évfordulóján, egyértelműen Pakisztánra célozva.

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Fauci: két héten belül jóváhagyják a Johnson & Johnson vakcináját

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Lezuhant egy focistákat szállító kisgép Brazíliában

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást