szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A "celebkultúra" és a pénz jelentette "felületes értékek" túlzott tiszteletétől óvta a brit fiatalságot pénteken Londonban XVI. Benedek pápa, aki nagy-britanniai látogatásának második napján az egyik legpatinásabb brit katolikus felsőoktatási intézményt kereste fel.

Az egyházfő, aki négynapos állami látogatáson tartózkodik Nagy-Britanniában, a délnyugat-londoni Twickenham kerületben működő St Mary's University College egyetemen vett részt misén. A rendezvényre az intézmény hallgatói mellett 3500 katolikus általános és középiskolai tanulót is meghívtak. A népes hallgatóság előtt elmondott szabadtéri beszédében a pápa kijelentette: a fiatalok szeretnek példaképet választani maguknak a hírességek közül, a "celebkultúra" világából. Az ifjú nemzedéket gyakran éri az a kísértés, hogy a sport és a szórakoztatás világának figuráit állítsák követendő modellként maguk elé.

A pápa péntek este a Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában együtt imádkozik Rowan Williams canterburyi érsekkel, az anglikán egyház legfőbb vallási méltóságával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Átszervezések miatt ideiglenesen kevesebb Pfizer-vakcina érkezik Európába

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

Mégis életben maradhat a fertőzésveszély miatt halálra ítélt galamb

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma

A református egyháznak adná az Ódry Színpadot az SZFE kuratóriuma