szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ingyenes interaktív CD-ROM-ot és könyvet ad az ausztrál kormány a széthullott családoknak, hogy segítsen feldolgozni a gyerekeknek a szülők válása okozta traumát.

"A váláson áteső gyerekek fejében olyan gondolatok forognak, hogy miért veszekszik már megint anya és apa, vajon én okoztam-e a gondokat, miért nem próbáltam meg erősebben újra összehozni őket, miért kell egyik héten az egyikük, másik héten a másikuk házában laknom" - idézte az ausztrál ABC News beszámolója Wendy Protheroe-t, annak a gyermekvédelemmel foglalkozó Boystown tanácsadó cégnek az igazgatóját, amely a szövetségi kormány megbízásából kidolgozta a válási segédeszközöket.

A 12 éven aluli korosztálynak szánt CD-ROM és a kisebbek számára készült könyv a gyerekek nyelvén beszél a válás problémáiról, és rávezeti őket arra, hogy nem az ő hibájuk miatt került sor a válásra, és szüleik továbbra is ugyanúgy szeretik őket.

A segédeszközök egyúttal lehetőséget teremtenek a szülőknek, hogy megbeszéljék gyerekeikkel a történteket - hangsúlyozta Tanya Plibersek emberierőforrás-miniszter. A tárca honlapján az érintettek térítésmentesen online igényelhetik a kiadványokat.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!