szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Az ország történetének legtragikusabb bányaszerencsétlensége áldozatai emlékére csütörtökre nemzeti gyásznapot hirdettek Új-Zélandon.

Az ország kormányfője egyúttal azt is bejelentette hétfőn, hogy az ügyben vizsgálóbizottságot állítanak fel, valamint elrendelték mind a négy Új-Zélandon működő szénbánya biztonsági rendszereinek felülvizsgálatát - amihez külföldi szakértőket vonnak be a munkába.

Új-Zélandon 29 vájár tűnt el, miután november 19.-én robbanás történt a Pike River nevű bányában. Az elsőt detonáció után a mentőcsapatok távirányítású robotok segítségével próbálta meg elérni a vájárokat, de hiába. A szerkezetek nem bizonyultak eredményesnek a tárnát pedig két újabb robbanás rázta meg. Ezért feladták a reményt a vájárok kimentésére. Az áldozatok között két ausztrál, két brit és egy dél-afrikai állampolgár is volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új külgazdasági céget alapít a kormány

Új külgazdasági céget alapít a kormány

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

„Akasszátok fel őket!” - zavargások Bejrútban a robbanás miatt

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását

A kormány kiemelt beruházássá tette a volt MSZMP-pártüdülő megújítását