szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat beteg és egy sebész zárkózott be pénteken a szerbiai Uzsice kórházának egyik műtőjébe. A csoport azt akarta elérni, hogy végrehajtsák azokat a műtéteket, amelyek miatt még hétfőn érkeztek a kórházba, ahol azonban gézhiány miatt csak a legsürgősebb sebészeti beavatkozásokat végzik el – írja a szerb Blic. A dráma akkor ért véget, amikor a kórház vezetésétől ígéretet kaptak arra, hogy hétfőn mindenképpen megtörténnek a műtétek.

„Tisztában vagyok a ténnyel, hogy ezek után akár el is küldhetnek a kórházból, de vannak dolgok, amelyekben nincs helye kompromisszumnak – mondta el a lapnak dr. Edin Mutevelics, a sebész, aki a zendülést vezette. A lázadó betegek között egy cukorbeteg férfi és két rákos nő is van. A többi beteggel együtt hétfőn kerültek az intézménybe, kedden kellett volna végrehajtani rajtuk a különböző beavatkozásokat. A műtéteket különféle okokra hivatkozva helyezték át keddről szerdára, majd csütörtökre, végül pénteken érkezett a hír: gézhiány miatt minden „nem sürgős” műtétet halasszanak el.

 

Öt napja várják a műtétet.
©

„Ez a volt az utolsó csepp a pohárban. Ha egy mellrák műtét nem sürgős beavatkozás, akkor mi az – magyarázta a sebész a Blicnek a viselkedését. A betegek és az orvos reggel nyolckor zárkóztak be a műtőbe, a vezetőség pedig egész délelőtt próbálta kicsalogatni őket. „Az öt nap alatt, amelyek azzal teltek, hogy „felkészítettek a műtétre”, semmit nem ettem, öt kilót vesztettem, de a műtőasztalt sem láttam még. Ha egészséges lennék, ilyen körülmények között biztos megbetegednék“ – mondta el a lapnak Milorad Ostojics, aki társaival együtt kedd óta vár arra, hogy megoperálják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Nem fogta vissza magát Lázár János, amikor az első hódmezővásárhelyi villamost kommentálta

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója

Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója