szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Vietnami Kommunista Párt (VKP) kizárta annak lehetőségét, hogy az országban bevezessék a többpártrendszert.

"Vietnam nem kér a pluralizmusból és a többpártrendszerből, és nem ilyen politikai berendezkedésre ítéltetett" - jelentette ki Dinh The Huynh, a VKP központi bizottságának tagja hétfőn, a párt öt évenként rendezett kongresszusának második napján. 

A délkelet-ázsiai országban börtön jár annak, aki nyilvános helyen a többpártrendszert hirdeti. A kongresszuson megválasztják az ország főbb vezetőit az elkövetkező öt évre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Már 180 halottja van a vietnami áradásoknak

Legalább tizenketten vesztették életüket ezen a héten Vietnamban a monszuneső okozta áradásokban, és így október eleje óta már 180-ra nőtt a természeti csapás halálos áldozatainak száma a délkelet-ázsiai országban - közölte szerdán a helyi katasztrófa-elhárítási hatóság.

MTI Karrier

Börtönbe zárnak szakszervezeti aktivistákat Vietnamban

Hosszú börtönbüntetésre ítéltek három, a dolgozók jogaiért küzdő aktivistát szerdán Vietnamban: a hét, illetve kilenc évi börtönt a bíróság azzal indokolta, hogy a férfiak fenyegetést jelentettek az ország biztonságára.

Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Tovább terjeszkedik a Balatonnál Mészárosék ingatlanos üzlettársa

Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását

Kihirdették a Norvég Alap együttműködési megállapodását

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost

Kivégeztek az Egyesült Államokban egy koronavírus-fertőzött sorozatgyilkost