szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nukleáris ügyekről nemzetközi szinten tárgyaló iráni küldöttség egy magas rangú tagja Pekingben találkozott több kínai diplomatával - jelentette be csütörtökön egy kínai külügyi szóvivő és Irán pekingi nagykövetségének szóvivője.

Ali Bageri, az iráni legfelsőbb biztonsági tanács titkárának, Szaíd Dzsalilinak a helyettese mások között Csang Csi-zsun kínai külügyminiszter-helyettessel tárgyalt szerdán - mondta a külügyi szóvivő.

Az iráni nagykövetségi szóvivő megerősítette, hogy voltak kétoldalú tárgyalások Irán "békés célú atomprogramjáról", és elmondta, hogy Bageri csütörtökön már visszautazott hazájába.

Irán januárban meghívta az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagjának, valamint Németországnak és Kínának a képviselőit iráni látogatásra, hogy tekintsék meg az iráni nukleáris létesítményeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Szalehi: Irán képes nukleáris fűtőelemeket előállítani

Irán képes nukleáris fűtőelemeket előállítani egy olyan eljárással, amelyről a Nyugat azt állította, hogy annak Teherán még nincs a birtokában - jelentette ki szombaton Ali Akbar Szalehi, az iráni atomenergia-ügynökség ideiglenes vezetője.

MTI Világ

"Utolsó esélyt" ad Irán a Nyugatnak

Lehet, hogy az "utolsó esély" lesz a Nyugat számára az Irán nukleáris programjáról jövő héten tartandó törökországi találkozó - idézett egy vezető iráni tisztségviselőt az IRNA hírügynökség.