szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Moszkvában csalás, lopás és zsarolás gyanújával őrizetbe vették Alekszandr Bokov rendőr altábornagyot, aki a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni harcnak a FÁK-államok közötti koordinációjával foglalkozó hivatalt vezette.

Az Interfax hírügynökség  értesülése szerint Bokovt és társait egyebek között azzal gyanúsítják, hogy tízmillió dollárt elloptak egy nagy közlekedési cég vezetőjétől, az egyik kereskedelmi bank elnökétől 46 millió dollárt zsaroltak ki, s a bűnös úton szerzett pénzből Moszkva környékén és Cipruson ingatlanokat vásároltak.

Az Interfax szerint Bokov egy bűnszövetkezett tagjaként vállalatok illegális megszerzésére tört. Vele együtt három bűntársát is őrizetbe vették. Az ügyletet a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) belső biztonsági részlege derítette fel. Az altábornagy és társai Bokov magas rendőri rangjával éltek vissza és hamisított dokumentumokkal "dolgoztak".

Az iroda, amelyet Bokov vezetett, a belügyminisztérium önálló igazgatóságaként működött, de vezetőjének a belügyminisztériumi döntésekhez nem volt köze - hangsúlyozták az illetékes szervek.

Oroszországban nem ritka a bűnözés a rendőrök körében. A felmérések szerint általában a rendőröket és a bíróságokat tartják a legkorruptabbnak, de egy  legutóbbi hír szerint az egyik távol-keleti város rendőrakadémiájának hallgatói is foglalkoztak kábítószerek terjesztésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb utazás a Fehér Házba: év végén a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg Barack Obama memoárja

Újabb utazás a Fehér Házba: év végén a HVG Könyvek gondozásában jelenik meg Barack Obama memoárja

Akár 2000 fa kivágása és durva forgalomnövekedés is járhat az új Duna-híddal

Akár 2000 fa kivágása és durva forgalomnövekedés is járhat az új Duna-híddal

Cicabajusz, rajzolt haj – új, egyedi filterek kerülnek a Messengerbe

Cicabajusz, rajzolt haj – új, egyedi filterek kerülnek a Messengerbe