szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Védenceik felmentését fogják kérni a bolíviai terrorista ügyben Tóásó Előd és Mario Tadics ügyvédjei annak a nemrég felbukkant videofelvételnek az alapján, amelyen állítólag az látszik, hogy kormányzati titkos ügynökök lefizetnek egy koronatanút.

A tanú azt vallotta, hogy a két férfi egy nemzetközi terrorcsoport tagja. Gianni Prado ügyvéd pénteken közölte, hogy a felvételt (a magyar állampolgársággal is rendelkező) Tóásó és (a bolíviai-horvát) Tadics ártatlanságának bizonyítékaként fogja bemutatni az állítólagos összeesküvés perében, amelyben rajtuk kívül 37 vádlott van.

A bolíviai kormány közölte, hogy nagyon alapos vizsgálatnak vetik alá a felvételt az eredetiség megállapítása végett. A képeken feltehetőleg az látszik, hogy feltételezett kormányügynökök 31.500 dollárt fizetnek Ignacio Villának, aki azzal vádolta meg Santa Cruz város ellenzéki vezetőit, hogy kapcsolatban állnak egy nemzetközi terrorista bandával, amelynek szerinte Tóásó és Tadic is tagja. Prado emlékeztetett rá, hogy Villa tanúvallomása hozta kapcsolatba védenceit egy robbantással Julio Terrazas Santa Cruz-i bíboros házánál.

A pert már nem lehet feltartóztatni, folytatódni fog az ítéletig, és a bíróság dönti majd el, hogy ez a bizonyíték elfogadható vagy sem. Mi a vádlottak felmentését fogjuk kérni ebben az ítéletben - mondta Prado ügyvéd. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Tóásó Előd rosszul lett meghallgatása során

Egy bolíviai lap szerint elkezdett beszélni a terrorizmus gyanújával őrizetbe vett Tóásó Előd, de rosszul lett, ezért a parlamenti különbizottság által kezdett meghallgatását el kellett halasztani.

MTI Világ

Tóásó bűnbánóan nyilatkozott

A Bolíviában államellenes összeesküvés vádjával letartóztatott Tóásó Előd bűnbánó nyilatkozatot tett, és kész az együttműködésre a nyomozó hatóságokkal - közölte kedden a Bolíviai Emberi Jogok Állandó Közgyűlése nevű szervezet.

Egy csoportkör már biztos: megérdemelten ejtette ki a Fradi a Dinamót

Egy csoportkör már biztos: megérdemelten ejtette ki a Fradi a Dinamót

Helikopterről vadászták az előzgető kamionokat a rendőrök

Helikopterről vadászták az előzgető kamionokat a rendőrök

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött