szerző:
MTI

Nem kapott kegyelmet, így továbbra is börtönben marad Charles Manson egyik követője, aki 1969-ben részt vett a Manson vezette "család" Los Angeles-i vérengzésében.

A 63 éves Patricia Krenwinkel egyike annak a két női szektatagnak, akik még életben vannak Manson követői közül. A másik a 61 éves Leslie Van Houten, akinek kegyelmi kérvényét tavaly utasították el. A harmadik női követő, Susan Atkins 2009 szeptemberében halt meg a börtönben rákbetegségben, 38 évi rabság után. A Kaliforniában csütörtökön született döntés értelmében a negyven éve börtönben lévő Krenwinkel a következő hét évben nem részesülhet kegyelemben. Ez a döntés az eddigi leghosszabb időhatárt szabja meg, amely valaha Manson követőinek ügyében született. 

A meghallgatásán könnyeket hullató és a rémtettei őt nap mint nap üldöző emlékeire panaszkodó Krenwinkel ügyében egy kétfős testület hozott döntést, figyelembe véve az elkövetett bűncselekményt és annak emlékét, valamint azokat a leveleket, amelyek a világ minden tájáról érkeztek, és a nő további fogva tartását sürgették. A rabot Mansonnal és két másik női követőjével együtt ítélték el hétrendbeli emberölésért. A banda 1969-ben Los Angelesben rendezett mészárlást, meggyilkolva többek közt Roman Polanski feleségét, a szülés előtt álló Sharon Tate színésznőt.

Patricia Krenwinkel a legrégebben raboskodó női fegyenc Kaliforniában. Ez már a 13. kegyelmi kérvénye volt, s legközelebb 7 év múlva kérelmezheti szabadon engedését, amelyet az egyik áldozat, Sharon Tate nőtestvére, Debra Kate egyebek közt azért ellenez, mert Krenwinkel sosem kért bocsánatot a családtól. Krenwinkel a börtönben befejezte az egyetemet, jelenleg analfabétákat tanít írni-olvasni, és fogyatékosokat segítő kutyákat képez ki. A gyilkos szektavezér, a 76 éves Manson a kaliforniai Corcoran-börtönben tölti életfogytiglani büntetését.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Nem bírt a Milan a Parmával

Nem bírt a Milan a Parmával

400 millió jegykiadókra

400 millió jegykiadókra

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű?

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Megbokrosodott lovak okoztak kis híján tragédiát az országúton - videó

Orbán tovább nyit Kelet felé

Orbán tovább nyit Kelet felé