szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az iráni atomprogrammal kapcsolatos vitában szankciókkal fenyegette meg Teheránt Angela Merkel német kancellár.

"Csakis Irántól függ, hogy eloszlasson minden kételyt nukleáris programja kapcsán" - jelentette ki hétfő este Berlinben Angela Merkel, hozzátéve: ellenkező esetben tovább kell haladni a szankciók útján.

A kancellár csalódottságának adott hangot az elmúlt hét végén Isztambulban az iráni atomprogramról Teherán képviselőivel folytatott tárgyalások kudarca miatt. A török városban tartott találkozón a "hatok" képviseletében az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja mellett Németország vett részt, a megbeszélések azonban semmilyen előrelépést nem eredményeztek.

A tárgyalások állítólag folytatódnak, de sem azok időpontjáról, sem helyszínéről még nem döntöttek. Irán a hatok csoportjára hárította a felelősséget az isztambuli értekezlet eredménytelenségéért, és a többi között azt hangoztatta: mindaddig nem lesz előrelépés, amíg a Nyugat nem ismeri el Teherán jogát az atomenergia békés célú hasznosítására.

A német kancellár az emberi jogok tiszteletben tartására szólította fel Iránt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő