szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy Észak-Kaukázusból származó kamikaze hajtotta végre a moszkvai Domogyedovó repülőterén a hétfői merényletet, amely 35 ember életét követelte - jelentette be szombaton a nyomozó bizottság.

"Azonosítottuk a terroristát, aki felrobbantotta magát" - áll a bizottság közleményében, amely 20 éves férfiként írja le az elkövetőt. A nevét nem akarják felfedni a nyomozók, hogy azonosítani tudják és letartóztathassák a terrorakció szervezőit és a cinkosokat.

Vlagyimir Markin szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a merénylő minden jel szerint szándékosan külföldieket vett célba. "Nem véletlen, hogy a terrorakciót a nemzetközi járatok érkezési várótermében hajtották végre. A nyomozás szerint a terrorista támadás célja mindenek előtt külföldiek megölése volt" - közölte.

Az áldozatok hivatalos listáján 27 orosz, két tádzsik, egy üzbég, két osztrák és egy-egy német, ukrán és brit állampolgár szerepel. Ez volt az első eset, hogy egy moszkvai támadás a hatóságok véleménye szerint külföldieket vett célba. Még egyetlen terrorista csoport sem vállalta magára az akciót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Moszkvai robbantás: a merénylő nem kaukázusi volt

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn végrehajtott öngyilkos merénylet elkövetője bizonyosan nem kaukázusi - állapították meg az Orosz Tudományos Akadémia Etnológiai és Antropológiai Intézetének plasztikai rekonstrukciós laboratóriumában.

hvg.hu Világ

Milliókat kapnak a moszkvai robbantás áldozatai

Több milliós kárpótlást kapnak az orosz kormánytól a tegnapi moszkvai robbantásos merénylet halálos áldozatainak családjai, illetve a sebesültek is – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség.

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Az év könyves sikere Amerikában az Obama-memoár

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére

Ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyére