szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és vannak feltételezések arról is, hogy kik szervezték a 36 ember és a merénylő életét kioltó akciót.

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren elkövetett öngyilkos merénylet ügyében több gyanúsítottat őrizetbe vettek, és vannak feltételezések arról is, hogy kik szervezték a 36 ember és a merénylő életét kioltó akciót - jelentette Dmitrij Medvegyev elnöknek csütörtökön Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója.

Medvegyev határozottan bírálta a tisztségviselőket, amiért olyan nyilatkozatokat tettek, hogy a merényletet felderítették. "Teljesen megengedhetetlennek tartom, hogy bárki egy bűncselekmény, különösen egy ilyen súlyos ügy felderítéséről nyilatkozzon, amikor még nem zárult le a nyomozás, nem készült el, és nem került a bírósághoz a vádirat, nincs ítélet, és így jogerőre sem emelkedhetett" - mondta az államfő. Hozzátette: amit jelentettek neki, az pusztán annyi, hogy van előrelépés a nyomozásban, s ez üdvözlendő. Bortnyikov szerint a merénylőnek közvetlenül segítséget nyújtó személyek neve ismert, őket körözik. 

Az FSZB igazgatója beszámolt arról is, hogy a merénylő szervezetében nagy mennyiségű kábítószert és pszichotrop szert találtak. Alekszandr Basztrikin, a nyomozati bizottság elnöke arról tájékoztatta az államfőt, hogy két nappal a merénylet után már sikerült azonosítani az öngyilkos merénylőt, és a nyomozás már arról is adatokkal rendelkezik, hogy a terrorista családtagjainak is részük volt a merényletben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül

Minden harmadik magyar azt hiszi, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék egy helyre kerül

Elvette a kormány a helyi tömegközlekedés állami támogatását is a településektől

Elvette a kormány a helyi tömegközlekedés állami támogatását is a településektől