szerző:
MTI

Két ír állampolgár biztos meghalt az új-zélandi földrengésben, mintegy tíz ír sorsáról nem tudnak semmit - közölte szerdán a dublini külügyminisztérium.

A mentők helyi idő szerint szerda estig 75 áldozat holttestét emelték ki a romok alól, és körülbelül 300 embert tartanak nyilván eltűntként Új-Zélandon. Mintegy százhúsz túlélőt mentettek ki, akik közül a legutóbbi, egy fiatal nő csaknem 26 órával a katasztrófa után mászott elő egy irodaház romjai alól. Anna Bodkin annak köszönheti az életét, hogy íróasztala alá bújt, maradt helye a mozgásra, és segítséget tudott hívni. A "csoda" felcsillantotta a reményt a mentőkben, hogy lehetnek még túlélők a romok alatt, és ki is tudják őket hozni. Egy nőről mindenképpen tudnak, mert szerdára virradóra telefonált.

A második legnagyobb új-zélandi várost, Christchurch-öt kedden ebédidőben rázta meg a 6,3-as erősségű földrengés. Az utcákat emberek lepték el, és többükkel a rájuk zúduló törmelékek végeztek. Az elmúlt 80 évben ez volt Új-Zélandon a legtöbb halálos áldozatot követelő földrengés. A hatóságok 12 milliárd dollárra becsülik az összes kárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!