szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Huszonhat ember vesztette életét kedd óta a líbiai Adzsdábíja városában a Moammer Kadhafi líbiai vezetőt támogató erők és a kormányellenes lázadók összecsapásaiban - közölte szerdán a helyi kórház egyik orvosa.

Adzsdábíja a felkelők fő erősségének számító Bengázi előtti utolsó nagyobb város a tengerparton, attól délre 160 kilométerre, Tripolitól pedig körülbelül ezer kilométerre.

Abdel-Karim Mohammad orvos elmondta, kedden rettenetes harcok dúltak a szembenálló felek között. A városi kórházba aznap 22 halottat szállítottak be, többségében civileket. Szerdán folytatódtak az összecsapások a város környékén, Adzsdábíjától keletre és nyugatra. A városi kórházba négy holttestet szállítottak be, mindegyik áldozat felkelő volt - tette hozzá.

Az orvos megjegyezte, hogy Adzsdábíjában is folytatódtak a harcok, a lakosság az otthonában húzta meg magát, az üzletek zárva maradtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
111 újabb áldozata van a koronavírusnak

111 újabb áldozata van a koronavírusnak

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

2700 oldalnyi CIA-s ufóakta lett nyilvános, ide kattintva ön is megnézheti

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen