MTI / hvg.hu Világ

Rakétákat lőttek a líbiai főváros reptere felé

Kadhafi elzavarása óta nagy a káosz Líbiában. Az országban fegyeveres csoportok harcolnak, korábban tűzszünetben állapodtak meg, azonban múlt héten is több rakéta csapódott be a tripoli reptér közelében.

hvg.hu Világ

Háború után tűzszünet Gázában

A Gázai övezetet ellenőrző arab fegyveres csoportok állítólag tűzszünetet kötöttek Izraellel az után, hogy szombaton háborús helyzet alakult ki a térségben. Izrael közölte, további lépései attól függenek, hogy az Iszlám Dzsihadhoz, illetve a Hamaszhoz tartozó fegyveresek beszüntetik-e rakétatámadásaikat.

MTI Világ

Házgyújtogatások és harcok Mianmar rohingyák lakta részén

Több, mint 2600 házat égettek porig a múlt héten Mianmar rohingyák lakta északnyugati vidékén - közölte a kormány. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) pedig bejelentette, hogy mintegy 58 600 rohingya menekült el Mianmarból Banglades irányába.

MTI Világ

Hiába a tűzszünet Kelet-Ukrajnában

A hónap elején életbe léptetett tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok az ukrajnai Donyec-medencében, tegnap egy katona vesztette életét, három pedig megsebesült.

hvg.hu Világ

Véres harcok Moszulnál

Az iraki kormányerők vasárnap hajnalban megindították az újabb támadást a Moszul nyugati felébe visszaszorított iszlamista felkelők ellen.

MTI Világ

Heves harcok a legnagyobb jemeni légitámaszpontért

A legnagyobb jemeni légitámaszpont ellenőrzéséért harcoltak vasárnap egymással a Szaúd-Arábia vezette szövetségesek támogatta jemeni erők és a húszi lázadók, miközben a húszik elutasítása miatt meghiúsulni látszik a vasárnapra meghirdetett humanitárius tűzszünet.

MTI Világ

Éjjel is ropogtak a fegyverek a kelet-ukrajnai Marjinkánál

Az oroszbarát szakadárok csütörtökre virradóra a kelet-ukrajnai frontvonal teljes hosszában folytatták tüzérségi támadásaikat települések, illetve az ottani katonai állások ellen, miután nem sikerült elfoglalniuk Marjinkát – közölte a kijevi hadműveleti parancsnokság.

MTI Világ

Szóltak a jemenieknek, hogy hagyják el Szaadát

Az egész Szaada tartomány elhagyására szólította fel pénteken a lakosságot a szaúdiak vezette koalíció, amely a jemeni húszikra hetek óta légicsapásokat mér, Szaadát pedig csütörtök óta fokozottan támadja. A város és környéke a húszik egyik fő erőssége.

MTI Világ

Csúnya harcok folynak Jemenben

Tizenkettedik napja tartott hétfőn a Szaúd-Arábia vezette katonai koalíció jemeni hadművelete a síita lázadók ellen. Az Egyesült Államok arra kérte Jemenben rekedt állampolgárait, hogy más országok hajóin meneküljenek el.

MTI Világ

Újabb offenzívába kezdett a Boko Haram

Újabb támadást indítottak vasárnap hajnalban a Boko Haram iszlamista szervezet fegyveresei a stratégiai fontosságú Maiduguri északkelet-nigériai város ellen, amelynek bevételéért heves harcok folynak - közölték szemtanúk.

hvg.hu Világ

Blikk: Lelőtték Afganisztánban Britney Spears exét

Volt szerelmét gyászolja Britney Spears énekesnő, akit ismerősei szerint rettenetesen megrázott egykori kedvese elvesztése. John Sundahlt Afganisztánban érte a halál egy bevetés közben, a holttestét a napokban szállították haza Los Angelesbe.

1 2 3 4

A címlapról ajánljuk