szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NATO harci gépei csapást mértek péntek este a líbiai fővárostól délre lévő Zentnre és környékére, majd szombat hajnalban Tripolit vették célba.

A Jana hivatalos líbiai hírügynökség jelentése szerint az "agresszor keresztes gyarmatosító" civil célpontokat bombázott Zentenben, és támadása két ember halálát okozta. A katonai forrásokra hivatkozó jelentésből azonban nem derül ki pontosan, hogy a harci gépek milyen célpontokat támadtak a Tripolitól 150 kilométerre, a tunéziai határ közelében fekvő városban.

A Tripolit ért légitámadásról Musza Ibrahim kormányszóvivő azt mondta, hogy az a város közepén lévő Báb-el-Azizíja épületkomplexum, vagyis Moammer Kadhafi líbiai vezető főhadiszállása ellen irányult, de az annak közelében lévő parkolót találta el. Hárman haltak meg a támadásban - közölte a szóvivő, hozzáfűzve, hogy rendkívül nagy erejű robbanások voltak. A Reuters brit hírügynökség helyszíni tudósítói nem hallottak  dörejeket a jelzett időpontban, azt viszont igen, hogy harci gépek repülnek át a város fölött.

Egy korábbi támadás előtt
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

A líbiai hadsereg elvonul Miszrátától

A líbiai hadsereg elvonul az ostroma alatt álló Miszrátától, és a felkelők kezén lévő város sorsát a környékbeli törzsekre bízza - jelentette be a líbiai külügyminiszter-helyettes.

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Leállított több Trump elleni pert az amerikai legfelsőbb bíróság

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Új, politikailag független szervezetet alapított 42 magyar operatőr

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból

Retró, kagylós mobiltelefon lehet a Galaxy Buds Próból