szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Eric Holder, az Obama-kormány igazságügyi minisztere szerint a művelet minden vonatkozásában "jogszerű, törvényes és megfelelő" volt.

Jogszerű volt az a Pakisztán területén végrehajtott kommandós akció, amelynek következtében Oszama bin Laden életét vesztette - jelentette ki kedden az amerikai képviselőház jogi bizottságában Eric Holder, az Obama-kormány igazságügyi minisztere.

Holder szerint a művelet minden vonatkozásában "jogszerű, törvényes és megfelelő" volt. "Azok az emberek, akik felelősek voltak ezért az akcióért, mind a döntéshozatal, mind a döntés végrehajtása területén, azt hiszem, elég jól kezelték az ügyet" - jelentette ki az igazságügyi miniszter.

Mint mondta, kérte az igazgatása alatt álló minisztériumot - amely a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) is felügyeli -, hogy nagy figyelemmel kísérje a bin Laden halála miatt várható fejleményeket. Holder szerint a terrorista vezér szimpatizánsai megpróbálhatnak bosszút állni az Egyesült Államokban, vagy az ország határain kívül.

Holder hangsúlyozta, hogy az amerikai hatóságoknak tudatában kell lenniük ennek a veszélynek és, "nem lehetnek önelégültek, a harcnak még távolról nincs vége".

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után