szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Irán éghajlatának megváltoztatására irányuló törekvésekkel gyanúsította meg az európai hatalmakat Mahmúd Ahmadinezsád elnök pénteken egy duzzasztógát felavatásán.

A nyugati államok "olyan terveket szőnek, hogy aszályt váltanak ki Iránban" - jelentette ki Ahmadinezsád az ország Központi tartományában megépített Kamale Száleh gát ünnepélyes átadásán mondott beszédében. 

Szavai szerint "egyes nyugat-európai országok különleges berendezések segítségével azon mesterkednek, hogy az esőfelhők ne érjék el a keleti térségeket, beleértve Iránt". Ezt a technológiát vetik be azok ellen az országok ellen, amelyek "befolyása" aggodalmat kelt Nyugaton - vélekedett az iráni elnök. 

Ennek alátámasztására Ahmadinezsád egy nyugati politikus kijelentésére hivatkozott, akinek az állítása szerint a következő három évtizedben Ázsia Törökországtól és Irántól keletre fekvő részében kiterjedt térségeket sújt majd vízhiány, súlyos válságot okozva. Az iszlám köztársaság elnöke arról is beszélt, hogy a víztartalékok birtoklásáért folytatott versengés háborúkhoz is vezethet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!