szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Simizu Maszataka a Jomiuri, a Tepco vezetője lemond: ezzel vállalja a felelősséget a március 11-i földregés és szökőár következtében a fukusimai erőműben bekövetkezett nukleáris válsághelyzetért, illetve annak kezeléséért.

 

Simizu Maszataka
©

Még pénteken lemond posztjáról a fukusimai atomerőművet is üzemeltető Tepco cég elnöke, Simizu Maszataka a Jomiuri című japán lap jelentése szerint. A legnagyobb példányszámú japán napilap pénteki értesülése szerint Simizu ezzel vállalja a felelősséget a március 11-i földregés és szökőár következtében a fukusimai erőműben bekövetkezett nukleáris válsághelyzetért, illetve annak kezeléséért. 

A Tepco - Tokyo Electric Power Co - szóvivője, Szakai Rioko nem kívánta megerősíteni a pénteki sajtóhírt, amelynek forrását nem közölte a Jomiuri. 

A japán cég pénteken közli gazdasági mérlegét a márciusban zárult pénzügyi évre, amely várhatóan 1000 milliárd jen (közel 12,3 milliárd dollár)  rekordveszteséget mutat majd az előrejelzések szerint, tekintettel a márciusban bekövetkezett katasztrófa súlyos következményeire.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!