szerző:
hvg.hu

Homeopátiás eljárásokkal gyógyítaná a homoszexualitást a németországi katolikus orvosok szervezete, amely a honlapján többféle gyógymódot – köztük például a leginkább csak cukrot tartalmazó tablettát – is kínál a gyógyulni vágyó melegeknek. A német jogvédő szervezetek felháborodtak.

A magát a „katolikus orvosi közösség hangjának” nevező Katolikus Orvosok Uniója (UCP) nevű szervezet a honlapján azt írja, hogy bár a „homoszexualitás nem betegség”, többféle kezelés is rendelkezésre áll ahhoz, hogy ezt a „hajlamot” kordában tartsák. Efféle eljárások közé sorolják a pszichoterápián és a vallási tanácsadáson kívül az olyan homeopátiás kezeléseket is, amely többek között erős hígításban platina vagy egy speciális – leginkább csak cukrot tartalmazó –, Globulinak nevezett tabletta szedését írják elő.

©

„Sok olyan személyről tudunk, akiknek homoszexuális érzéseik vannak, spirituális és pszichológiai vészhelyzetben találták magukat és emiatt nagyon szenvednek” – mondta a Spiegelnek a szervezet vezetője, Gero Winkelmann. „Ha valaki boldogtalan, beteg vagy vészhelyzetben érzi magát, nálunk többféle segítséget is kaphat” – tette hozzá az UCP feje, aki az általuk kínált eljárások tudományos alapjait firtató kérdésre többek között az „orvosi-pszichoterápiás, filozófiai és teológiai szakirodalmat”, a „a pszichoterapeuták kisebbségi véleményét” és a „katolikus egyház tanításait" sorolta fel.

A Németországi Homoszexuálisok és Leszbikusok Szövetsége (LSVD) viszont felháborítónak tartja a honlapon megjelenteket, a szervezet szóvivője szerint az ott kínált eljárások veszélyesek is lehetnek, mert a meleg vagy biszexuális fiatalok, illetve a szüleik bizonytalanságát használja ki, ráadásul ezek a „nevetséges” terápiák azért is problémásak, mert destabilizáló hatásuk is lehet a résztvevőkre. „Minden komoly szakértő azon az állásponton van, hogy a szexuális beállítottság már a korai gyermekkorban egyértelmű” – tette hozzá Renate Rampf.

Winkelmann a Spiegel szerint megvédte az általuk kínált eljárásokat, szerinte a szervezetük senkit sem akart „megsérteni vagy nyomás alá helyezni”, hanem inkább az érdeklődők számára szeretne adni egy „álláspontot és orvosi véleményt.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

"Az oroszok gyakorlatilag megismételték a Watergate-adatlopási botrányt"

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

Király Linda megint magyarul énekel

Király Linda megint magyarul énekel

Három évvel ezelőtti felvételeket mutattak be franciaországi tüntetésként Bayer Zsolt műsorában

Három évvel ezelőtti felvételeket mutattak be franciaországi tüntetésként Bayer Zsolt műsorában

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat

Mindent felfal a gömböc: egyetemet, sajtót, munkásokat