szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nagy várakozás előzte meg berlini politikai és gazdasági körökben a kínai miniszterelnök hétfő este kezdődött németországi látogatását.

Az emberi jogokkal kapcsolatos kínai politika korábbi német bírálata ellenére rendkívül nagy várakozás előzte meg berlini politikai és gazdasági körökben a kínai miniszterelnök hétfő este kezdődött németországi látogatását.

Ven Csia-po (Wen Jiapao) - Magyarország és Nagy-Britannia után - érkezett a német fővárosba, ahol rögtön az érkezését követően szűk körű munkavacsorán vett részt meghívójával, Angela Merkel kancellárral. A kétnapos látogatás súlypontját ugyanakkor a keddi kormánykonzultációk jelentik, amelyekhez hasonlóra eddig még nem került sor a két ország kapcsolatainak történetében. 

Berlini külügyminisztériumi források ennek kapcsán felhívták a figyelmet arra: a német diplomáciában az ilyen jellegű, kétoldalú kormánykonzultációknak rendkívüli jelentőségük van, jelzik ugyanis, hogy Németország az adott országot megkülönböztetett figyelemben részesíti. Kína eszerint a nyolcadik olyan ország, amely ilyen német diplomáciai "megtiszteltetésben" részesül.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg

Felborult egy autó Csepelen, ami a baleset után a HÉV síneken állt meg